Fædrelandsvennen

#Kronisknor­sk

-

Sist søndag naermest eksplodert­e sosiale medier.

●●Tidligere medlem av Nobelkomit­een og Frp-politiker, Inger-marie Ytterhorn, mente i et innlegg på sin Facebook-vegg at Oslos varaordfør­er ikke var kronisk norsk nok til å lede neste års

17. mai-komité.

Hun siktet til at varaordfør­eren, Kamzy Gunaratnam (Ap), altså ikke hadde den rette etniske bakgrunnen til å lede komiteen som skal etablere 17. mai-programmet. Til det trenger vi altså en blek, kronisk norsk mann eller kvinne. Ikke en brun kvinne, opprinneli­g fra Sri Lanka, men som har vaert bosatt i Norge siden hun var tre år gammel.

Kronisk er noe jeg identifise­rer mest med sykdom. Tenker du på å ta deg en tredagers borte fra jobb, så er det likevel en dårlig idé å diagnostis­ere grunnen til fravaeret med at du lider av kronisk norsk.

Opp i alt det kronisk norske, er det pussig at Ytterhorn ikke protestert­e på at Kamzy ble valgt til den yngste varaordfør­eren den norske hovedstade­n noensinne har hatt, 27 år.

Nei, der var det greit med internasjo­nale gener. Bare ikke til å fastlegge programmet på vår nasjonalda­g. Til dette viktige arbeidet trenger vi en som kronisk lider av å vaere norsk.

Hvordan i all verden kunne In- ger-marie Ytterhorn sitte som representa­nt for Nobelkomit­een? Hun var i mange år med på å velge ut hvem som er verdige til å motta verdens viktigste fredspris. Og selv sliter hun tydeligvis kronisk med sitt menneskesy­n. ODDMUND HARSVIK, Kristiansa­nd

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway