Fædrelandsvennen

Er det håp for dagens politikere?

-

I Fvn 3. november var det saerlig ett innlegg som jeg vil kommentere.

●●Det første heter Svar til Grødum. For cirka 60 år siden var jeg leder i den vel nokså nystiftede Senterungd­ommen i Greipstad/ Songdalen. Etter et par år var jeg «mett» av politikere og politikk, selv om politikern­e var som engler i forhold til dagens utgaver.

Politikk er å ville, sa en kjent svensk politiker og utdypet det med en lang rekke gjøremål for «gode politikere». Jeg vil anta at Songdalen kommune er tilnaermet fri for utgaven som svensken omtalte. Der lekes politikk av «arvelig belastede», tett fulgt av andre som da er kunstig tørket bak ørene. Konsekvens­en er og har vaert lenge at mål og handling/styring/tilrettele­gging,er byttet ut med det så populaere sosialt samvaer.

I Songdalen er det administra­sjonen som styrer, og da mer eller mindre blottet for praktisk skjønn og tilrettele­gging. Loven er som bibelen for disse, men i motsetning til bibelkjenn­ere, sluker de teksten i loven rått og handler deretter. Er det rart fornuftige og sindige mennesker ser mørkt på situasjone­n?

Så over til forfattere­n Smeplass. Et langt innlegg som forteller noe vi alle vet; rot, kaos, ansvarsfra­skrivelse og taktikk på sitt beste – og politikk på sitt verste. Å skylde på andre, her partiet Høyre, er politikk og politikere på sitt beste, eller for oss innbyggere helt normalt. Kan noen hjelpe meg til å huske en politiker som innrømmer feil, i løpet av de siste ti år?

Smeplass gjør et stort nummer av grunnforho­ldene på Rosseland. Nå er jeg tilfeldigv­is lokalkjent der etter å ha grøftet og gravd der. Hvorfor stoppet ikke kommunen den gigantiske utfylling og bygging som er foretatt i senere år? Smeplass gir inntrykk av at hele Rosseland m.m. kan forsvinne i gjørma. Hvem skal vi skylde på her? Må området evakueres, planeres og føres tilbake til slik jeg husker det, nydelig god matjord, men vannsyk? Det er slik feilinform­asjon og forkludrin­g av faktiske forhold som Smeplass er med på å formidle. Nå er Rosseland ødelagt, så nå vil Smeplass rasere Vollane. Jeg synes Smeplass burde bygge på klippen og la Songdalen Høyre sitte igjen med skammen over igjen å igjen tillate dyrket mark som byggegrunn, med god assistanse fra Sp.

I vår nabokommun­e Søgne har politikern­e demonstrer­t forakt etter rettssaken alle kjenner. Der er det paragrafer som passer dårlig, så nå jobbes det sikker for å tilpasse disse.

En kjent politiker sa for en tid siden at hans erfaring fra det offentlige var «de offentlige er verstingen i å vri seg unnasitt ansvar og forpliktel­ser.» Personlig har jeg lyst til å supplere uttalelsen med eksempler. Men faren for å bli likvidert i redaksjone­n vil nok da øke fra orange til rødt.

Innlegget er forkortet. Red. ANSTEIN BIRKELAND Songdalen

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway