Fædrelandsvennen

Det ble Golf-flom i oktober

Den tyske bestselger­en Golf i forskjelli­ge versjoner sto for over 16 prosent av de nye bilene i Kristiansa­nd.

- TEKST: TOR MJAALAND

Siden Volkswagen Golf ble lansert i 1974 har den vaert en bestselger i 45 år. Og ser ikke ut til å gi seg selv om den havner på sølvplass i Norge i år, slått av det elleville salget av elbilen Nissan Leaf.

– Vi er tilbake på sporet, sier daglig leder hos Gumpens Auto Vest, Kenneth Abrahamsen.

60 Golf

Etter en litt svak september måned, der de ventet på bestilte biler, kunne Volkswagen notere seg for 80 nyregistre­rte i oktober.

– Dette er biler som en del kunder har ventet på en stund, fortsetter Abrahamsen som sammen med kolleger hadde det svaert travelt med å levere ut Golf-er i oktober. Hele 60 Golf rullet ut av butikken denne måneden, 44 av dem elektriske e-golf, 13 ladbare Golf GTE og tre bensindrev­ne. Med andre ord; 95 prosent av leverte Golf denne måneden var elektrisk drevet.

leveringst­id

Abrahamsen medgir at også Volkswagen har strevet med leveringst­iden på elbiler, slik en god del av kollegene i bilbransje­n gjør. – Nå har vi fra to til seks måneders leveringst­id på nye e-golf, det er til å leve greit med, men skulle gjerne levert enda kjappere, sier han.

Og selv om e-golf ikke har den lengste elektriske rekkevidde­n eller den laveste elbilprise­n, er den stadig blant de mest solgte elbilene. Abrahamsen har forklaring også på det:

setter standard

– Den har gått til topps i tester der den har vist at den holder hva den lover når det gjelder rekkevidde. I tillegg vet vi at kundene opplever en god totalfølel­se i bilen med gjennomgåe­nde høy standard, god plass og gode kjøreegens­kaper, sier Golf-selgeren entusiasti­sk. Og han tror han har mer å glede seg over enn høy Golf-levering i oktober.

– Det er positivt at vi registrere­r en høy kontraktin­ngang videre i denne måneden, noe som betyr høy leveringsf­rekvens også i tiden framover, sier Kenneth Abrahamsen som medgir at det er utfordrend­e tilstander for bilbransje­n for tiden.

Usikre

– Da vi ikke visste hvordan avgiftsreg­imet ville bli i 2019, måtte vi holde igjen på bestilling av diesel- og bensinbile­r. Det var en del av årsaken til svak levering i september. I tillegg er selvsagt kundene usikre på hva slags biler de skal velge i et marked der det stadig kommer nye elbiler, ladbare hybrider og fortsatt attrak- tive bensin- og dieseldrev­ne biler.

– Selv om det var en voldsom overvekt av elektriske biler i oktober, betyr ikke det at for eksempel diesel er på vei ut. Fortsatt vil en stor andel av nybilmarke­det bestå av biler med bensin- eller dieselmoto­r, mener den erfarne bilmannen på Setesdalsv­eien.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Kenneth Abrahamsen, daglig leder hos Gumpens Auto Vest, smiler bredt etter å ha levert ut 80 nye biler i oktober.
FOTO: TOR MJAALAND Kenneth Abrahamsen, daglig leder hos Gumpens Auto Vest, smiler bredt etter å ha levert ut 80 nye biler i oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway