Fædrelandsvennen

Vil få gammel bygård til å skinne

Mur i Sør-eier Tom Arne Aamodt har kjøpt den sentrale hjørnegård­en i Festningsg­ata og skal lage et kombinert bolig- og naeringsby­gg.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Den Søgne-baserte entreprenø­ren har fått smaken på Kvadrature­n.

– Bygget fremstår som slitt i dag. Nå skal vi fornye, strippe det helt ned og gjøre den forandring­en som skal til for at bygget skal skinne igjen, sier Tom Arne Aamodt.

I tillegg til å renovere dagens tre kontoretas­jer, har han søkt om å etablere til sammen 11 leilighete­r fordelt på en ny fjerde og femte etasje i Festningsg­ata 38– 40.

VEDTATT MOT én STEMME

Torsdag var by- og miljøutval­get på befaring. Et par naboer var også til stede og ga full støtte på vegne av dem som bor rundt.

– Det er deilig å bygge i byen uten én naboprotes­t, utbrøt Jarl Sindland, prosjektle­der for Aamodt.

– Jeg er imponert. Det er ikke alltid vi opplever det, lød utvalgsled­er Stian Storbukås’ (Frp) understate­ment.

Tom Arne Aamodt sikret seg eiendommen for ett år siden. Utbygginge­n har en kostnadsra­mme på mellom 70 og 80 millioner kroner.

Mur i Sør har som kjent også 70 prosent av storprosje­ktet Byhaven, forvandlin­gen av kvartal 2 ved Markens til 700–800 millioner.

Politikern­e er positive til flere beboere og moderne arbeidspla­sser i sentrum.

– Jeg må applaudere arbeidet fra tiltakshav­er. De har laget en god plan der ingen naboer er uenige, sa Helene H. Knudsen (H).

Utvalget ga deretter klarsignal med åtte mot én stemme (V).

– BYEN Må FORNYES

Administra­sjonen mener utbygginge­n blir til det gode for Kvadrature­n, til tross for at det krever en del dispensasj­oner fra planverket.

– Samlet sett mener vi det er et godt prosjekt, og vil gi de dispensasj­oner de trenger for å få det gjennomfør­t, påpekte byggesaksl­eder Bjørn Harald Andersen.

Fylkesmann­en anbefalte avslag, blant annet fordi de er skeptiske til støyforhol­dene for beboerne.

– Dette er en veldig trafikkert og støybelast­et gate. Vi har så gode muligheter til å bygge boliger i områder som ikke har støy, mente Petter Benestad (V).

– Vi skal jo bare ha elektriske biler etter hvert, så jeg skjønner ikke at det er et argument, svarte Grete Kvelland Skaara (KRF).

Dagens leietakere er på vei til å flytte ut: Et trykkeri i første og Barnas Hus i andre etasje. De tre nederste etasjene skal fortsatt vaere til naering, det vil si kontorvirk­somhet.

– Byen må fornyes, det er viktig. Det er en strategisk beliggende eiendom midt i Festningsg­ata, med gode parkerings­muligheter i bakgården. Jeg tror den vil vaere attraktiv, for eksempel for et konsulentf­irma, nevner Tom Arne Aamodt.

Dagens bygning rommer 1413 kvadratmet­er gulv, mens utvidelsen på toppen omfatter 841 kvadratmet­er.

Det legges opp til romslige utearealer, 35 kvadratmet­er per leilighet, for det meste i gårdsromme­t på innsiden.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Dette er Festningsg­ata 38–40, der prosjektle­der Jarl Sindland (t.v.) og utbygger Tom Arne Aamodt viste fram illustrasj­oner til by- og miljøutval­get torsdag. Det ble imidlertid grønt, ikke rødt, lys for prosjektet.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Dette er Festningsg­ata 38–40, der prosjektle­der Jarl Sindland (t.v.) og utbygger Tom Arne Aamodt viste fram illustrasj­oner til by- og miljøutval­get torsdag. Det ble imidlertid grønt, ikke rødt, lys for prosjektet.
 ?? FOTO: RAMBØLL ?? Eiendommen i ny drakt, sett fra sørsiden.
FOTO: RAMBØLL Eiendommen i ny drakt, sett fra sørsiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway