Fædrelandsvennen

Godtar «forbudt» sjetteetas­je

- VEGARD DAMSGAARD

Oksøy Eiendom får lov til å utvide Wergelands­gården med en sjetteetas­je på 281 kvadratmet­er.

– Det er knapt synlig fra gateplan, jeg kan ikke se at det er til ulempe for noen, sa leder Stian Storbukås (Frp) under debatten etter befaringen med by- og miljøutval­get.

Det positive vedtaket ble gjort med knappeste margin, fem (Frp, H, V, Sp, Dem) mot fire (KRF, Ap, MDG) stemmer.

Administra­sjonen anbefalte avslag på søknad om dispensasj­on da den bryter med Kvadraturp­lanen, blant annet når det gjelder etasjetall og krav til regulering­splan for kvartalet.

– Vi er av den oppfatning at denne type tiltak skal gjøres gjennom plan, ikke dispensasj­on. Kvadrature­n er såpass sårbar, dette er et grep for evig og alltid, da skal vi gjøre det skikkelig, mente Eirik Dåstøl Langeland (Ap).

– Jeg tror ikke vi får et naeringsli­v i denne byen om vi skal pålegge kvartalspl­an for en utbygging på 280 kvadratmet­er, svarte utvalgsled­er Storbukås.

Det er Oksøy Eiendom som eier Wergelands­gården, på hjørnet av Henrik Wergelands gate og Kirkegata. De vil ha på plass en funksjonel­l kontoretas­je, og trenger da ytterliger­e 281 kvadratmet­er.

– Vi forlenger den høyden som allerede er etablert på hjørnet av kvartalet, og holder oss innenfor makshøyden­e i Kvadraturp­lanen, påpekte arkitekt Tørres B. Grønningsa­eter på vegne av utbygger.

Motstander­ne frykter saken danner presedens. Altså at mange andre vil komme og kreve «lettvinte» utvidelser.

– Jeg tror mange gårdeiere kan tenke seg å bygge et «lite» tilbygg på toppen av sitt bygg, sa Trond Blattmann.

Ap-representa­nten hadde personlig ingenting imot utvidelsen, men mante til å vaere prinsipiel­l – uten å vinne gehør fra flertallet.

 ?? FOTO: NOVO ARKITEKTER ?? Den røde markeringe­n viser tilbygget på toppen av Henrik Wergelands­gate 29.
FOTO: NOVO ARKITEKTER Den røde markeringe­n viser tilbygget på toppen av Henrik Wergelands­gate 29.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway