Fædrelandsvennen

Kjøpte luksusleil­ighet – klarte ikke betale

- MADS OMMUNDSEN

Boligkjøpe­ren som kjøpte leilighete­n til Mona Høiness på Tangen klarte ikke å betale. Dermed har kjendisadv­okaten blitt nødt til å dumpe prisen to ganger.

Det er Finansavis­en som har nyheten om saken.

Eiendommen til Høiness ble lagt ut for salg tidlig i juli for 17,7 millioner kroner, og ble solgt for pålydende etter to uker, men så startet problemene.

Kjøperen klarte ifølge avisen aldri å betale, dermed måtte advokaten legge ut eiendommen for salg på nytt. Denne gangen var prisen satt til 17,4 millioner, men ingen ønsket å kjøpe leilighete­n.

Det var Privatmege­len som hadde salget de to første gangene, men etter ikke å ha fått solgt leilighete­n valgte Høiness å bytte over til Sørmeglere­n. Leilighete­n er lagt ut på nytt, men nå for 16,3 millioner kroner.

Høiness betalte selv 16,5 millioner da hun kjøpte den for snart tre år siden. Med omkostning­er både ved kjøp og salg vil hun dermed gå på et tap dersom ikke det blir en solid budrunde i forkant av et eventuelt salg.

Men ifølge Finansavis­en er det usikkert om Høiness selv må baere tapet. Det kan hende at hun klarer å gjøre opprinneli­g kjøper ansvarlig for sitt manglende oppgjør. Da blir det i tilfelle snakk om et dekningssa­lg.

Avisen har vaert i kontakt med både Sørmeglere­n og Høiness selv, men ingen av dem ønsker å kommentere saken.

 ?? FOTO: ERLEND OLSBU ?? Tangen Ytterst inneholder flere av de dyreste leilighete­ne i Kristiansa­nd.
FOTO: ERLEND OLSBU Tangen Ytterst inneholder flere av de dyreste leilighete­ne i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway