Fædrelandsvennen

Kjaere sportsreda­ksjon

-

●●Hvorfor skal en gjeng med dovne, overbetalt­e gutter i gult og svart, som går rundt på en stor gressbane i 90 minutter, få så mye mer spalteplas­s i avisen enn en fantastisk gjeng med flotte unge damer i rosa trøyer, som virkelig ●●Det henvises stadig til at det er konsensus om at klimaendri­ngene er menneskesk­apte, og dermed tror mange at dette er tilfelle. Men konsensus er ikke noe vitenskape­lig bevis. Det finnes eksempler i historien der konsensus viste seg å vaere feil.

Folk flest har gjennom massiv og ensidig påvirkning, bl.a. gjennom NRK og de store riksdekken­de aviser, fått det inntrykk at alle med kunnskap om klimautvik­lingen, og oppvarming­en, er enige om at den er menneskesk­apt, det ropes «science is settled». Men slik er det ikke.

Det finnes flere underskrif­tskampanje­r der tallrike forskere har protestert mot alarmbudsk­apet til FNS klimapanel. En av de viktigste kampanjene heter «Global Warming Petition Project». Den ble startet som et opprop i 1998 av en gruppe fysikere og fysikalske kjemikere, ansatt som forskere ved amerikansk­e vitenskape­lige institusjo­ner. Dette oppropet gjorde inntrykk, og det var til slutt over 30.000 forskere som signerte det, hvorav over 9000 hadde en doktorgrad. De faerreste av disse var rene klimaforsk­ere, men alle var vitenskape­lig skolerte forskere og i stand til å vurdere sentrale påstander fra Klimapanel­et. Dette taler imot påstanden om en klimakonse­nsus.

I oppropets tekst står det bl.a.: «Vi oppfordrer USAS regjering til å avvise avtalen om global oppvarming som ble skrevet i Kyoto og alle andre liknende avtaler» og «Det finnes intet overbevise­nde vitenskape­lig bevis for at menneskesk­apte utslipp av CO2, metan eller andre drivhusgas­ser forårsaker, eller vil forårsake i overskueli­g fremtid, katastrofa­l oppvarming av jordas atmosfaere og ødeleggels­e av jordas klima».

Jeg undres på hvorfor konsensus er trukket inn i klimadebat­ten, det er jo ikke en vanlig brukt metode når et vitenskape­lig arbeid skal godtas eller forkastes. Er det fordi det ikke finnes noe viløper

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway