Fædrelandsvennen

Koret fikk navnet etter en feilbestil­ling i baren

På en litt fuktig kortur til Danmark skulle Johnny Digervold bestille en gin and tonic. Det gikk ikke helt etter planen.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

synge på Korkraesj i Kristiansa­nd domkirke 10. november.

Faedreland­svennen ble med på en av øvelsene i deres faste lokaler i Rådhuskvar­talet i Kristiansa­nd.

ENESTE MANNEN

I tillegg til å ha «funnet» navnet på koret, er Johnny Digervold per dags dato det eneste mannlige medlemmet i koret.

Det kan til tider vaere et stort ansvar musikalsk sett.

– Det er tøft å synge bass alene, uten å ha noen å støtte seg på. Før var vi tre basser, så nå er det mye mer press på meg, forteller Digervold.

Tidligere har koret hatt flere mannlige medlemmer, men grunnet flytting og annen logistikk måtte de slutte. Kontaktper­son for koret, Anne Grethe Osbak Vernesgaar­d, håper at flere menn vil vurdere å bli med i koret, så «bass- og tenoravdel­ingen» vil forsterkes.

– Vi sliter med å få tak i nye menn til koret, og har vaert på «mannejakt» i et års tid og mangler både bass og tenorer. Denne mannetørke­n skyldes kanskje

FAKTA John Tinnics

Er et av de sju korene som deltar i Korkraesj i Domkirken 10. november

Ble opprettet i 2012 Holder til i Rådhuskvar­talet i Kristiansa­nd

20 aktive medlemmer, blandakor Irmelinn Ramo er dirigent Repertoar består av alt fra irsk, til pop, rock, viser, klassisk og mer

at byen har så mange knakende gode mannskor, sier Osbak Vernegaard.

«JEG KAN IKKE SYNGE»-KURS

Koret ble startet etter at Kristiansa­nd kommune arrangerte «Jeg kan ikke synge», etterfulgt av «Jeg kan synge litt»-kurs i 2012. I dag øver koret ukentlig på Rådhuskvar­talet, hvor de også til tider holder konserter.

Til Korkraesj i domkirken lover dirigent Irmelinn Ramo en spennende miks av låter, som strekker seg helt fra Liverpool, til NordNorge og ikke minst Irland.

– Vi skal blant annet synge «All You Need Is Love» av The Beatles, den irske folketonen «An Irish Blessing» og «Nytt Imellom Oss» av Kari Bremnes. Så det blir en veldig fin blanding med totalt fem låter, avslører Ramo.

FASTE TRADISJONE­R

Som de fleste andre kor har også John Tinnics noen årlige, faste tradisjone­r som de trekker fram som høydepunkt­er.

– Vi bruker å dra på årlige høstturer til Ålo, og på våren går turen til Skagen i Danmark. Jeg har sunget i både store og små kor, og det er noe eget med å vaere med i et lite kor som John Tinnics. Her kjenner vi alle og dirigenten får høre alles stemmer tydelig, sier Anne Grethe Osbak Vernegaard.

Etter Korkraesj 10. november, skal John Tinnics øve til julekonser­ter på Torvet og på ulike julemarked­er, i tillegg til en konsert inne på Rådhuskvar­talet.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Blandakore­t John Tinnics, som ble opprettet i 2012, har et litt mer utradisjon­elt navn enn andre kor. Det skyldes en tur til Danmark.
FOTO: KRISTIAN HOLE Blandakore­t John Tinnics, som ble opprettet i 2012, har et litt mer utradisjon­elt navn enn andre kor. Det skyldes en tur til Danmark.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Johnny Digervold er det eneste mannlige medlemmet i koret, per dags dato.
FOTO: KRISTIAN HOLE Johnny Digervold er det eneste mannlige medlemmet i koret, per dags dato.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Irmelinn Ramo er dirigent for John Tinnics.
FOTO: KRISTIAN HOLE Irmelinn Ramo er dirigent for John Tinnics.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway