Fædrelandsvennen

– At Start holder seg føler jeg

Start står med 29 poeng med to kamper igjen å spille i Eliteserie­n. Likevel er det ingen eksperter som tror at Start rykker direkte ned til 1. divisjon.

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

– De har hatt en ekstrem snuoperasj­on. Det Kjetil Rekdal har gjort er veldig imponerend­e, sier tidligere Brann-spiller, og nåvaerende fotballeks­pert i NRK Carl-erik Torp.

Den tidligere midtbanesp­illeren har tro på at Start skal holde seg i Eliteserie­n, til tross for at de har to vanskelige kamper igjen.

– At Start holder plassen føler jeg meg ganske trygg på, og det har mye med Rekdal å gjøre. Jeg har veldig troen på at man legger om til en enkel spillestil når man sliter, erfaringsm­essig hjelper det veldig på en gruppe som mangler litt selvtillit, sier Torp som er kritisk til Lillestrøm sin utvikling.

– Jeg har fulgt Lillestrøm ganske tett, og jeg har ikke troen på at man skal legge om til en mer ambisiøs stil når man sliter, slik som de gjorde etter at de sparket Arne Erlandsen, forklarer 34-åringen.

Med Start på trygg plass tipper Torp at Lillestrøm tar kvalik, og det vil si at Stabaek havner på direkte nedrykk.

– Stabaek scorer ikke mål det siste kvarteret, og det er en stor ulempe når man ser at kampene ofte blir avgjort der. De har vaert svake i hele år, og nedrykket ser enda mer tydelig ut etter tapet de hadde nå sist, fortsetter Torp som spilte i Eliteserie­n fram til karrieren fikk en brå stopp i 2011 da hjertet stanset på Fosshaugan­e Campus.

– START MÅ HEIE PÅ MOLDE

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson synes det er vanskelig å spå innspurten. På papiret tror han Start tar kvalik, men slike regnestykk­er gjelder ikke på dette tidspunkte­t mener han.

– Nedrykkska­mpen er helt vill. På papiret rykker Stabaek ned og Start tar kvalik. Men det skjer alltid noe uforutsett på tampen av sesongen, og det gjør det utrolig vanskelig å spå, sier Jonsson som mener kampen på Aker Stadion i helga kan bli avgjørende for om Start må ut i kvalik.

– Hvis Molde vinner eller tar poeng mot Haugesund så møter Start et FKH som ikke har noe å spille for, det kan bli avgjørende for dem. Start slår ikke et heltent Haugesund på gress, sier Jonsson som gremmes over målforskje­llen til Start.

– Den er så dårlig, og det gjør at de må ha flere poeng for å unngå å spille kvalifiser­ing, sier Jonsson.

Slik ser kampprogra­mmet ut for de fem nedrykkskl­ubbene:

Vålerenga (H),

Den svenske eksperten har ingen tro på at Stabaek skal fornye kontrakten sin i Eliteserie­n.

– De har ikke vunnet to kamper på rad i hele år, og at de da skal gjøre det nå, det rimer ikke for meg. De har en god statistikk mot Odd i Skien, men likevel. I tillegg lekker de som en sil, nei de rykker ned, sier den tidligere sportsdire­ktøren til Fredriksta­d.

– KVALIK, I VERSTE FALL

Eurosports Kenneth Fredheim er enig med kollega Jonsson.

– Stabaek har en sprø statistikk borte mot Odd. De vant vel 5–0 i fjor, og vinner ofte på Skagerak, men hvorfor skal Stabaek plutselig begynne å vinne fotballkam­per nå, spør Fredheim om et Stabaek-lag som har fem kamper på rad uten seier.

Der Jonsson drar fram Moldekampe­n tror Fredheim det er en bunnkamp som blir viktigst.

– Strømsgods­et – Lillestrøm. Hvis Godset vinner den så kan Stabaek møte et lag som ikke har noe å spille for. Det kan selvsagt slå begge veier, men det er i teorien en fordel å møte et lag som ikke har noe å spille for, sier den rutinerte kommentato­ren.

Bodø/glimt:

Rosenborg (B)

Strømsgods­et: Lillestrøm (H), Stabaek (B)

Start: Rosenborg (H), Haugesund (B)

Lillestrøm: Strømsgods­et (B), Kristiansu­nd (H)

Stabaek: Odd (B), Strømsgods­et (H)

– STABAEK MÅ TA POENG I SKIEN

Nrk-ekspert og tidligere Stabaekspi­ller Morten Morisbak Skjønsberg tror baeringene er avhengige av poeng til helga for ikke å rykke ned.

– Jeg tør ikke å tippe hvordan dette går. Som Stabaek-mann er jeg jo nervøs, og vi ligger jo veldig dårlig an. De trenger minst ett poeng mot Odd, sier Skjønsberg.

Etter å ha sett Start mot Rosenborg i cupen, så vil ikke den tidligere midtstoppe­ren avfeie Starts sjanser mot serieleder­en.

– De møter to lag i toppen nå, men vi så på Lerkendal hvor gode de var der. Rekdal har fått struktur i laget, og i semifinale­n viste han at han har det som skal til for å få et lag til å overraske mot topplagene, sier den tidligere Stabaek-kapteinen.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? NRKS fotballeks­pert Carl-erik Torp.
FOTO: NTB SCANPIX NRKS fotballeks­pert Carl-erik Torp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway