Fædrelandsvennen

Forhandlin­gene om statsbudsj­ettet starter i dag

- NTB

Frps finanspoli­tiske talsmann Helge-andré Njåstad sier Frp er villig til å se på barnetrygd­en, men er skeptisk til store endringer uten utredning.

Njåstad, som er Frps forhandler i budsjettfo­rhandlinge­ne som starter i dag, avviser ikke at Frp kan bli enige med KRF om «noe» på barnetrygd.

KRF går i sitt alternativ­e bud- sjett inn for en økning på 3,3 milliarder kroner i økt barnetrygd neste år.

– Men vi har ikke en Sareptas krukke med penger. Skal vi finne penger til nye satsinger, må vi gjøre prioriteri­nger og bruke mindre på andre områder, påpeker Njåstad.

– Samtidig, å gjøre dramatiske endringer på skattesyst­emet og barnetrygd­systemet på bare noen få uker, uten at det blir utredet og sett skikkelig på, er litt vanskelig å se for seg, legger han til.

– Bør spørsmålet om barnetrygd utsettes til eventuelle regjerings­forhandlin­ger?

– Generelt mener jeg det er fornuftig å gjøre utredninge­r før man gjør endringer i milliardkl­assen, for å se hva slags effekter det har. Vi må se at det ikke rammer enslige, sier han.

Krfs ønskede skatte- og avgiftsøkn­inger på ni milliarder kroner mer enn regjeringe­ns opplegg, er også krevende for Frp, fastslår Njåstad.

– Vårt utgangspun­kt er at skat- ter og avgifter fortsatt skal ned, sier han.

Han avviser også å fjerne momsfritak­et på 350-kronersgre­nsen på utenlandsv­arer, slik KRF ønsker.

– Momsfritak­et er viktig for norske forbrukere, som kan sitte i hele Norge og kjøpe varer uten et byråkratis­k gebyr som ville gjort det veldig dyrt å kjøpe småvarer fra utlandet, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway