Fædrelandsvennen

Solid resultat etter skipssalg

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

Salg av tre skip gjorde vei i vellinga på Viking Supplys Ships’ bunnlinje i tredje kvartal.

Viking Supply Ships har et kjemperesu­ltat i tredje kvartal 2018. Hele 2,2 milliarder svenske kroner, så vidt over to milliarder norske, ble overskudde­t etter skatt.

Årsaken er salg av tre isbrytere/ankerhåndt­eringsfart­øyer: Tor Viking, Balder Viking og Vidar Viking. Kjøperen baerer det stolte navn Her Majesty the Queen in Right of Canada.

Viking Supply Ships har flyttet hovedkonto­ret fra København til «fødebyen» Kristiansa­nd. Som administre­rende direktør Trond Myklebust har uttalt: «Å flytte hovedkonto­ret nordover til Kristiansa­nd inngår i en bevisst satsing på arktiske farvann som Barentshav­et, Russland, Canada og Alaska. At vi har registrert hele flåten i det ordinaere, norske skipsregis­teret, inngår i samme satsing, likeledes at vi – som første rederi – har polarkode-sertifiser­t skipene våre».

– Rederiet driftes fra Kristiansa­nd. Nå er vi 12 stykker her, opplyser finansdire­ktør Morten Grumheden Aggvin fra lokalene i Rasmusseng­ruppens bygg i Kongens gate.

Selskapet som er notert på Stockholm-børsen og har superkapit­alist Christen Sveas som kontroller­ende eier, heter ellers Viking Supply Ships AB og har adresse i Gøteborg. Men rederivirk­somheten drives altså fra Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway