Fædrelandsvennen

FAKTA

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

Mandals Sangforeni­ng

Er et av de sju korene som deltar på Korkraesj 10. november Opprettet i 1865

Har i dag 57 aktive medlemmer Holder til i Mandal Tormod Lindland er dirigent Repertoar: Tradisjone­ll mannssang, men også moderne sanger. har et repertoar som består av «alt mellom himmel og jord», både nye og eldre låter.

«MI E FRA MANDAL»

Men det er spesielt noen tradisjone­lle låter som nesten alltid dukker opp i sett-listen, siden foreningen har røtter helt tilbake til oppstarten i 1865.

– Vi synger mye nasjonalro­mantiske sanger, som glansnumme­ret vårt «Når Fjordene Blåner», i tillegg til «Landkjenni­ng» og «Olav Trygvasson». I tillegg er den lokale favoritten «Mi e fra Mandal» en sang som alltid slår an lokalt, forteller Salthaug.

I tillegg til å samle mannskoret på øvinger i Musikkens Hus, arrangerer foreningen også turer til utlandet. Forrige kortur førte medlemmene til Tallinn i Estland, noe som forsterket kameratska­pet.

– Koret setter veldig stor pris på disse turene, og det sveiser sammen hele korbesetni­ngen og familiemed­lemmer som blir med. Vi blir rett og slett en stor gjeng på tur.

– Jeg må legge til at vi har verdens mest trofaste «fanklubb» som alltid gir oss stor applaus: Konene våre, sier Salthaug og ler.

De tre kor-ildsjelene gleder seg alle til Korkraesj i Domkirka 10. november. Dirigent Tormod Lindland forteller at de skal fokusere på tradisjone­lle låter som skal passe inn i en «kirkelig atmosfaere».

– Vi håper at vi stiller mannsterke, altså over 50 medlemmer. Dette gleder vi oss veldig mye til, avslutter dirigenten med et stort smil.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Kåre Skeie (85) har vaert med i Mandals Sangforeni­ng siden 1963. Koret kaller han «The Grand Old Man».
FOTO: KRISTIAN HOLE Kåre Skeie (85) har vaert med i Mandals Sangforeni­ng siden 1963. Koret kaller han «The Grand Old Man».
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Formann Øystein Salthaug (i lyseblå skjorte) på øvingen.
FOTO: KRISTIAN HOLE Formann Øystein Salthaug (i lyseblå skjorte) på øvingen.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Dirigent Tormod Lindland i aksjon.
FOTO: KRISTIAN HOLE Dirigent Tormod Lindland i aksjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway