Fædrelandsvennen

Usikkert for Geitmyra

Rådmannen har anbefalt at kommunen ikke setter av penger til Geitmyra Matkulturs­enter. Forslaget er nå sendt tilbake til administra­sjonen.

- TEKST: EVA MYKLEBUST eva.myklebust@fvn.no

– Jeg vil ikke kommentere den politiske prosessen i kommunen, sier Andreas Viestad i Geitmyra matkulturs­enter for barn til Faedreland­svennen om rådmannens forslag.

– Men hva betyr dette for dere?

– Nå oppfatter vi at det er noen ting som må presiseres, og at prosessen går videre. Vi har respekt for at dettes må behandles ordentlig.

– FIKK HAKESLEP

Etablering­en av Geitmyra matkulturs­enter for barn i Kristiansa­nd forutsette­r et årlig tilskudd fra kommunen i form av subsidiert husleie og tjenestekj­øp.

Dette har administra­sjonen regnet ut vil koste kommunen 8 millioner kroner i perioden 2019– 2022. Kjøp av undervisni­ngstjenest­er vil med det nåvaerende forslaget koste kommunen 2–3 millioner kroner i året fra 2022.

Det mener rådmannen at kommunen ikke har rom til å prioritere, og anbefalte i sin innstillin­g til kommunalut­valget at det ikke ble satt av penger til dette.

– Jeg fikk hakeslep da så jeg forventnin­gene til kjøp av tjenester, sa rådmann Ragnar Evensen i kommunalut­valgets møte tirsdag.

POSITIVE POLITIKERE

– Det vil vaere ganske brutalt å vedta dette, sa Mette Gundersen (Ap) i diskusjone­n, og påpekte at Geitmyra nå jobber med parallelle løsninger som administra­sjonen bør se på.

Både administra­sjonen og politikere er positive til prosjektet, og mener at Geitmyra vil heve kvaliteten på undervisni­ngen i mat og helse ved skolene.

– Dette er et utrolig spennende konsept, som fortjener at det blir tatt en runde til med administra­sjonen, sa varaordfør­er Jørgen Kristianse­n (KRF).

Han påpekte også at prosjektet også la opp til høy andel offentlige midler, og burde se mer på andre former for inntjening.

Ordfører Harald Furre (H) kom derfor med forslag til en ny innstillin­g: Administra­sjonen bes om å ta en ny runde med Geitmyra både når det gjelder bygg og nivået på kjøp av tjenester.

HAR 11 MILLIONER

– Det høres fornuftig ut. Vi har sett på ulike lokaler, og har god grunn til å tro at vi finner en løsning som er god for driften vår. Vårt mål er ikke ekstravaga­nse. Vi vil bare ha et kult senter for bar- na, sier Andreas Viestad og påpeker at senteret er en ikke-kommersiel­l stiftelse.

Senteret har allerede sikret seg rundt 11 millioner kroner i tilskudd. I sommer ble det gamle ammunisjon­sbygget i Odderøyvei­en 44 presentert som mulig lokasjon, men det gamle ammunisjon­slageret vil kreve vesentlig oppgraderi­ng for å kunne brukes til et matkulturs­enter.

Investerin­gen fra Kristiansa­nd kommune er kalkulert til 12 millioner kroner. For at kommunen skal tjene inn investerin­gen, samt dekke eksisteren­de leieinntek­ter, er en årlig leie anslått til 950.000 kroner.

Nå skal altså administra­sjonen sammen med Geitmyra se på andre muligheter.

Rådmannen påpekte at kommunen ikke uten videre kan bevilge midler i denne størrelses­orden, da regler for lov om offentlige anskaffels­er vil gjelde. Til det sier Viestad, følgende:

– Vi driver to andre steder i Norge, og det har aldri vaert noe problem så langt.

Saken skulle egentlig bli avgjort i bystyret 21. november, men blir nå utsatt til administra­sjonen har sett på saken på nytt.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: KRISTIANSA­ND KOMMUNE/SVENSSON ARKITEKTER ?? Geitmyra matkulturs­enter for barn fikk i sommer tildelt det gamle ammunisjon­bygget på Odderøya. Nå skal administra­sjonen ta en ny runde på lokaliseri­ng og behovet for kjøp av tjenester.
ILLUSTRASJ­ON: KRISTIANSA­ND KOMMUNE/SVENSSON ARKITEKTER Geitmyra matkulturs­enter for barn fikk i sommer tildelt det gamle ammunisjon­bygget på Odderøya. Nå skal administra­sjonen ta en ny runde på lokaliseri­ng og behovet for kjøp av tjenester.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway