Fædrelandsvennen

Nåde

- HÅKON BORGENVIK

Gal 1,1-5

Et lite ord på fire bokstaver. Men med et uuttømmeli­g innhold. Det er det første som møter oss ved hver gudstjenes­te. Det første vi får høre. Slik Paulus begynner sitt brev til sine venner i Galatia: «Nåde vaere med dere og fred fra Gud, vår Far, og Herren Jesus Kristus.»

Det første som møter oss når vi samles for Guds ansikt, det er ingen krav, ingen bekjennels­er, verken av synd eller tro. Ingen forventnin­ger om gjerninger eller prektighet. Det første som møter oss er dette lille ordet på fire bokstaver. Nåde.

Da vi var små og sloss med søsken, så hendte det at vi måtte be om nåde. Mennesker som står overfor en stor trussel ber om nåde. Et offer i en terrorists hender f.eks. Nåde ligger i hendene til den som har makta. Han kan velge å vise den eller ikke. La nåde gå for rett. Gud er heldigvis ingen terrorist. Gud er en nådig Gud. Håpets Gud. Kjaerlighe­tens Gud. Han er vår himmelske Far. Han lar nåde gå for rett. Han møter oss med sin nåde, før vi får bekjent noe som helst, eller bedt om noe som helst. Nåde vaere med deg. Og fred fra Gud vår Far, og Herren Jesus Kristus.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway