Fædrelandsvennen

Rde blitt langrennsl­øper

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– laerte Håndball PÅ tv

Broren Petter tror den andre broren, Jon, hadde stor innflytels­e på valget.

– Jeg innbiller meg at du må bli litt hardere i hodet når du har to eldre brødre, og at Jon drev med håndball på så høyt nivå tror jeg inspirerte Henny til å følge i hans fotspor. Hjemme rundt middagsbor­det dreide samtalen seg raskt over på håndball, og samtalene dem imellom gikk lang over hodet på meg. Det er hovedsakel­ig to ting som imponerer meg ved Henny; hennes fysiske egenskaper, og spillerfor­ståelsen hennes, som er Jons fortjenest­e, sier Petter, som selv la langrennss­kiene på hylla som 20-åring.

Han beskriver søsteren som «skikkelig håndballne­rd».

– Hjemme i Baerums Verk har jeg minner fra en konstant bakgrunnss­tøy, som stammet fra Henny som så store håndballka­mper gjentatte ganger i reprise. Det innbiller jeg meg at har vaert avgjørende for hennes store håndballfo­rståelse, sier Petter.

store ambisjoner

Henny bekrefter at hun er en skikkelig håndballne­rd, og legger ikke skjul på at hun har langt større ambisjoner enn hun har nådd hittil.

– Jeg ønsker å bli fast på det norske landslaget, og å spille på det beste laget i Europa. Om det blir i Vipers, får tiden vise, sier playmakere­n.

Søndag står 19-åringen foran en ny, stor oppgave når Vipers høyst sannsynlig må ta minst ett poeng mot Bietigheim for å gå videre i Champions League.

– Jeg er veldig spent, men følelsen er god. Det hjalp veldig med en seier i Bucuresti, der vi beviste både overfor oss selv og andre at vi har noe å komme med. Jeg føler vi har mye å gå på fra hjemmekamp­en (27–27), og gleder meg veldig til å bevise det, sier Henny Reistad.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Henny Reistad sammen med storebrore­n Jon, som er juniornorg­esmester i håndball.
FOTO: PRIVAT Henny Reistad sammen med storebrore­n Jon, som er juniornorg­esmester i håndball.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway