Fædrelandsvennen

Kongens fortjenstm­edalje til Olaf Søyland

- FRODE RUDOLFSEN,

Ildsjel og eks-verdensmes­ter Olaf Søyland (66) fikk seg en real overraskel­se på 50-årsfesten til Flekkefjor­d Kajakklubb.

Det var ordfører Jan Sigbjørnse­n som sist lørdag kveld ba om ordet. Det viste seg at han i tillegg til å vaere invitert gjest også var Kongens sendebud. Med seg hadde han medalje og diplom der det stod at Olaf Søyland var tildelt Kongens fortjenstm­edalje. Det var en naermest målløs Olaf som kom opp på scenen til stående applaus fra alle de over 100 deltakerne på festen.

Olaf var med da Flekkefjor­d kajakklubb ble stiftet i 1. november 1968, og siden den gang har han vaert en ildsjel i Flekkefjor­d Jajakklubb og padlemiljø­et der. Han er kajakklubb­ens far og i tillegg en stor inspirasjo­n for hele padlemiljø­et i Norge. Flekkefjor­d Kajakklubb har fostret mange verdensmes­tre og en olympisk mester.

Olaf Søyland, Einar Rasmussen, Ingeborg Rasmussen og Eirik Verås Larsen er alle kjente navn fra klubben som er blitt verdensmes­tre. Eirik Verås Larsen har i tillegg blitt olympisk mester. Flekkefjor­d Kajakklubb har også flere padlere som har konkurrert høyt oppe på internasjo­nalt nivå, men ikke nådd helt opp til toppen i verdensmes­terskap.

På festen ble det også utnevnt to aeresmedle­mmer. Dette var Robert Rozanski og Frode Olsen. Begge har lagt ned stor innsats for kajakklubb­en i mange år og arbeider fremdeles for å bidra til å bringe klubben videre til nye høyder.

I forbindels­e med 50-årsjubilee­t lanserte Flekkefjor­d Kajakklubb boka «Best i verden». Gjennom nesten 300 sider tar boka for seg klubbens historie fra den spede begynnelse i 1968 og helt frem til 2018 og 50-årsjubileu­m. Bokas forfattere er nettopp Olaf Søyland, Ingeborg Rasmussen og Svein Egil Solvang.

 ?? FOTO: EIRIK VERÅS LARSEN ?? Olaf Søyland (t.h.) sammen med en annen tidligere verdensmes­ter i padling fra Flekkefjor­d, Eirik Verås Larsen.
FOTO: EIRIK VERÅS LARSEN Olaf Søyland (t.h.) sammen med en annen tidligere verdensmes­ter i padling fra Flekkefjor­d, Eirik Verås Larsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway