Fædrelandsvennen

Viking og Mjøndalen opp til eliteserie­n

- NTB

Viking og Zlatko Tripic ble hyllet av 16.000 tilskuere da de sikret opprykk til eliteserie­n med 3-1 over Kongsvinge­r søndag.

Rogalendin­gene får med seg Mjøndalen opp.

Dermed mistet Aalesund, som ledet serien fra 4. til 24. serierunde, direkte opprykk helt på tampen. Både Viking, toer Mjøndalen og treer AAFK vant sine kamper i siste runde søndag.

Drøyt ti minutter før slutt i Stavanger så det ut til at det skulle ende med tredjeplas­s på Viking selv om laget presset på for et ledermål. Publikums bønn ble imidlertid hørt da Tommy Høiland vendte opp og dunket inn 2-1 i det 79. minuttet.

Seks minutter senere trygget Zymer Bytyqi seieren – og opprykket – da han satte inn 3-1.

Johnny Furdal hadde sendt vertene i ledelsen etter 21 minutter foran et fullsatt Viking stadion. Etter halvtimen kvitterte Shuaibu Ibrahim for gjestene etter en keepertabb­e av Iven Austbø, og den stillingen sto seg helt til Høiland ble dagens helt i Stavanger.

OCCEAN-DOBBEL

I Florø brukte spissveter­anen Olivier Occean sju minutter i første omgang på å sikre opprykk for Mjøndalen. Han gjorde 1-0 på pasning fra William Sell etter halvtimen og doblet ledelsen kort etter.

Florø, som allerede var nedrykkskl­ar, hadde ikke stort å svare med på eget gress.

Aalesund gjorde også jobben på bortebane søndag selv om det skulle ta en stund før det løsnet mot Strømmen.

Først etter 56 minutter kom scoringen, nesten selvsagt, ved islendinge­n Holmbert Fridjonsso­n som dermed endte sesongen på 19 seriemål. Fridjonsso­n satte ballen inn etter en lekker pasning til Oddbjørn Lie.

Kongsvinge­r endte på 8.-plass som følge av tapet mot Viking og får ikke spille kvalifiser­ing om en plass i Eliteserie­n 2019. Det skal i stedet Aalesund, Sogndal, Ull/kisa og Nest-sotra.

I bunnen ble det Åsane som endte på kvalifiser­ingsplass etter 0-1 borte mot Nest-sotra. Bergenslag­et skal ut mot KFUM Oslo i kvalifiser­ing om en plass i 1. divisjon neste sesong.

Notodden slo seriefirer Sogndal og tok seg opp til 12.-plass på tabellen, mens også Jerv får fornyet kontrakt tross et sent 0-1-tap mot Tromsdalen i siste runde.

Tabelljumb­o Levanger rykker direkte ned sammen med Florø.

?? FOTO: CARINA JOHANSEN ?? Viking og Zlatko Tripic hylles etter kampen mellom Viking og Kongsvinge­r.