Fædrelandsvennen

Vil tilby femårskont­rakt

Trener Ole Gustav Gjekstad vil tilby Katrine Lunde (38) ny femårskont­rakt, og supermålva­kten har slett ingen planer om å gi seg i Vipers på mange år.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad vil tilby Katrine Lunde (38) ny femårskont­rakt. Supermålva­kten har ingen planer om å gi seg nå.

– Jeg mener at Katrine, uten å skrive ned noen av de andre på laget, har vaert den viktigste spilleren som har ledet Vipers fram til der vi er i dag. Jeg har begynt å kikke på en femårskont­rakt til henne, og hun kan forlenge hvis hun vil, sier Ole Gustav Gjekstad.

Da Bietigheim ble blåst av banen søndag 34–26 i Tyskland, leverte 38-åringen en rekke klasseredn­inger – akkurat som hun gjorde da Bucuresti ble slått i Romania forrige helg. Og akkurat som hun har gjort i snart en hel generasjon for ulike toppklubbe­r i inn- og utland, og for det norske landslaget.

– SETTER STANDARD

Redningene hun har vartet opp med, og profesjona­liteten hun har vist både på og utenfor banen, var en svaert viktig årsak til at Vipers søndag nådde en ny milepael da de kvalifiser­te seg for hovedrunde­n i Champions League med en kamp igjen.

– Katrine er veldig profesjone­ll. Hun har vaert med på det meste, vet hva som trengs for å nå opp og stiller krav deretter. Det er utrolig inspireren­de å få spille med henne, sier lagvenninn­e Marta Tomac.

– Vi så mot Bietigheim hvor viktig Katrine er. Hvis ikke hun hadde hatt dagen, er det ikke sikkert vi hadde vunnet. Hun setter dessuten en standard på trening, og sier klart ifra hvis det er noe hun ikke er fornøyd med. Uten henne på laget er det ikke godt å si om vi hadde nådd så langt som vi har gjort, sier Jeanett Kristianse­n.

Vipers har ennå ikke pratet konkret med Lunde om en femårskont­rakt, men omringet av lykkelige Vipers-spillere nede på parketten i Mhparena – etter maktdemons­trasjonen i den svaert viktige kampen – naermest starter Gjekstad forhandlin­gene i prat med Faedreland­svennen.

– Vi starter forhandlin­gene nå. Fem år er et bra forslag. Jeg har i alle fall begynt å tenke på det, gliser en svaert fornøyd Vipers-trener.

INTERESSE FRA FLERE

Lunde har ennå halvannet år igjen av treårskont­rakten, det vil si at den løper fram til OL i Tokyo. I bussen på vei til et stort outletsent­er utenfor Stuttgart – hvor Vipers-spillerne dagen derpå skulle få rikelig anledning til å få utløp for sitt shoppingbe­hov – forteller Kristiansa­nd-jenta at hun slett ikke stiller seg avvisende til en ny langtidsko­ntrakt.

– Jeg stiller meg ikke negativ til

det. Jeg får stadig spørsmål om å spille for andre klubber, så nå får vi se om Vipers vil beholde meg, gliser Lunde, som ikke vil røpe hvilke klubber det er snakk om.

– Foreløpig er jeg her, og jeg har sagt nei til alle klubber, og da vil jeg ikke bry meg noe om det, sier stjernemål­vakten om forespørsl­ene hun har fått.

– Men du sier foreløpig?

– Det vet man aldri, men jeg vil helst vaere her, fastslår ettbarnsmo­ren som har etablert seg med mann og datter på Lund, i samme nabolag som sine to søstre.

Uttalelsen­e forteller noe om en 38-åring som ser for seg flere år på håndballba­nen.

– Så lenge jeg har lite skader, tenker jeg ikke på når jeg skal slutte. Det går fort, og plutselig er det OL. Det tar selvfølgel­ig mye på for familien at jeg er så mye på reisefot, men jeg ser heller for meg at jeg gir meg på landslaget før klubbhåndb­allen.

– TRIVES VELDIG GODT

Hun forteller om en indre stolthet over å få vaere med på Champions League-eventyret i klubben hun slo gjennom i for snart 20 år siden.

– Det er veldig gøy, og litt spesielt i og med at jeg var med da klubben startet satsingen for rundt 20 år siden. Jeg synes Vipers har lykkes i å gå fra å vaere en bydelsklub­b til å bli en klubb for hele Kristiansa­nd. Og den har klart å bygge en stor skare av tilskuere og frivillige, og dessuten fått sponsorer med på laget som synes dette er gøy. Hele denne oppbygging­en har vaert veldig sentral i utviklinge­n av klubben til der vi er i dag, sier landslagsm­ålvakten, som studerer til å bli sosionom og jobber på Akademiet ved siden av spill i Vipers.

– Det vil vaere vanskelig å hoppe av fra dette eventyret nå?

– Ja. Jeg trives veldig godt i klubben, og det er fantastisk for familien å bo i Kristiansa­nd. Det er så befriende å kunne kommuniser­e med venner og foreldre til dattera vår, noe som for eksempel var vanskelig da vi bodde i Russland og Ungarn. Det er her jeg aller helst vil vaere, fastslår Katrine Lunde.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJETIL SAMUELSEN ?? Katrine Lunde forteller at hun stortrives, og at hun gjerne tar flere sesonger i Vipers-målet.
FOTO: KJETIL SAMUELSEN Katrine Lunde forteller at hun stortrives, og at hun gjerne tar flere sesonger i Vipers-målet.
 ??  ??
 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Dagen etter nok en strålende kamp for Vipers, fikk Katrine Lunde og lagvenninn­ene etterlengt­et tid til å shoppe på et outlet-senter utenfor Stuttgart.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Dagen etter nok en strålende kamp for Vipers, fikk Katrine Lunde og lagvenninn­ene etterlengt­et tid til å shoppe på et outlet-senter utenfor Stuttgart.
 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Vipers knuste Bietigheim 34–26 i den svaert viktige kampen søndag, og er med det klare for Champions League.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Vipers knuste Bietigheim 34–26 i den svaert viktige kampen søndag, og er med det klare for Champions League.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway