Fædrelandsvennen

Må vinne siste kamp

Rekdal tror Start må vinne mot Haugesund for å stå i divisjonen. Samtidig har han et håp om at en nøkkelspil­ler kan vaere tilbake fra skade.

- TEKST: steffen.stenersen@fvn.no STEFFEN STENERSEN

Kjetil Rekdal tror Start må vinne siste seriekamp borte mot Haugesund for å unngå nedrykk. Før thrillerav­slutningen ligger Start på kvalifiser­ingsplass.

– Jeg har vaert forberedt på dette i hele år. Jeg har vaert veldig klar over at dette sannsynlig­vis kom til å stå og falle på siste serierunde. Det scenarioet har vaert der hele tida.

Det sier Start-trener Kjetil Rekdal til Faedreland­svennen.

Han står og ser på at spillerne som spilte lite eller ingenting mot Rosenborg søndag, gjennomfør­er ei økt mens resten av spillerne driver restitusjo­n. Søndagen ble en tøff pille å svelge for alle som er glad i Start, og spesielt Stabaeks seier i Skien gjør at bunnkampen er tettere enn noen gang før denne sesongen.

– Det kan hende det var en fordel for oss at Lillestrøm scoret mot Godset. Så ikke Stabaek møter et Godset-lag som er ferdig med sesongen. Nå må de også spille for livet, sier Kjetil Rekdal.

– For å vaere på den sikre siden må vi vinne. Vi kan ha flaks slik at det ikke trengs. Dette kan svinge voldsomt etter hvem som scorer først og så videre. For oss er det ganske enkelt: Vinner Stabaek så må vi vinne selv, sier Rekdal.

Mye står på spill lørdag 24. november, og utfallene er mange. Fem lag kan i utgangspun­ktet slå følge med Sandefjord ned i 1. divisjon.

Før siste kamp ligger Start på kvalifiser­ingsplass. Der ligger de på lik poengsum som Lillestrøm, men med betydelig dårligere målforskje­ll. Stabaek, på direkte nedrykkspl­ass, har ett poeng faerre enn Start, men også de med bedre målforskje­ll. Hvis Start vinner:

Da er de sikret kvalifiser­ingsplass. Taper Lillestrøm eller Strømsgods­et avgir poeng vil Start-seier også holde til trygg plass. Det viktigste er at med seier rykker Start garantert ikke ned. Hvis Start spiller uavgjort:

Så er de avhengig av at Stabaek også avgir poeng for ikke å havne på nedrykkspl­ass. Taper både Lillestrøm og Stabaek, vil ett poeng holde for å holde plassen. Hvis Start taper:

I dette tilfellet er kvalifiser­ingsplass det beste de kan håpe på. Da er de helt avhengig av at Stabaek også taper. Skulle Stabaek ta ett poeng vil de ha bedre målforskje­ll enn Start, og dermed sende sørlending­ene ned.

KAN Få KABRAN KLAR

Du trenger ikke å fortelle alle disse muligheten­e til Kjetil Rekdal. Han tenker knapt på annet.

– Vi må forberede oss på alle scenarioer. Det å hindre mål, det at vi må score. Det blir en balansegan­g. Vi spiller alltid for å vin-

ne, og det er utgangspun­ktet. Så handler det om å finne måten å gjøre det på. Så kan det igjen bli viktig å forsvare det ene poenget. Du har så mange utganger her, at den tryggeste biten er å vinne. Da har du minst kvalik, sier Rekdal.

– Bruker du disse scenarioen­e overfor spillerne? – Nei. Men vi må trene på hvordan vi skal agere hvis det kommer drastiske endringer. Det er alt eller ingenting, og da kan vi ikke begynne med helt nye grep når det er et kvarter igjen, sier Rekdal.

Til kampen mot Haugesund mister han Erlend Segberg med suspensjon. Samtidig er man spente på om Damion Lowe får karantene i etterkant av hendelsen mellom han og Birger Meling i søndagens kamp. NFF ser på saken, og vil trolig fatte en avgjørelse i løpet av uka. Et lyspunkt å ta med seg er at Kevin Kabran igjen er i trening med ball, og Rekdal tørr å håpe på at svensken kan spille en rolle i sesongens siste kamp.

– Jeg regner ikke med ham, men

jeg har et berettiget håp om at han kan vaere tilgjengel­ig. Det vil vaere en «boost». Han har individuel­le ferdighete­r som kan vaere avgjørende, sier Rekdal, som legger til at det er lite sannsynlig at Kabran i så fall spiller 90 minutter.

 ??  ??
 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Kjetil Rekdal i samtale med Elliot Käck på mandagens trening.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Kjetil Rekdal i samtale med Elliot Käck på mandagens trening.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway