Fædrelandsvennen

Akmal Ali trekker på 25 års erfaring

-

●●Da Faedreland­svennen halte med seg Aiman Shaqura ut fra det store møterommet hos Coworx, fikk vi med oss Akmal Ali (49) også. Mange av Faedreland­svennens lesere vil huske ham fra lederposis­joner i det muslimske miljøet i Kristiansa­nd. Parallelt har han jobbet som oljeingeni­ør, men nå har han skiftet retning i yrkeslivet og blitt gründer, han også.

Mens Aiman Shaqura forteller, sitter Ali og nikker rett som det er er. Han kjenner seg igjen.

– Det du forteller om hvordan det kan gå med innvandrer som prøver seg som gründere, har ofte med forretning­skultur og -forståelse å gjøre, bemerker han da Shaqura er ferdig.

Slik forklarer Akmal Ali hva hans egen virksomhet innen sosialt entreprenø­rskap dreier seg om:

– Jeg har jobbet med mennesker i 25 år. Jeg har hatt å gjøre med innvandrer­e fra 25– 30 forskjelli­ge land og kulturer. Ved utallige anledninge­r har jeg gitt råd og veiledning. Så nå har jeg startet Integrasjo­n og Mentorerin­g AS. Innvandrer­e som havner i et bredt spekter av situasjone­r i Norge, har behov for veiledning. Det samme gjelder ofte nordmenn som får med dem å gjøre. Så jeg beveger meg blant etater som skoler, politi, fengsler og sykehus og prøver å hjelpe til, forteller Akmal Ali.

– Og det kan du fakturere? – Ja. Men ikke veldig mye.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway