Fædrelandsvennen

Regjeringe­n er polenes mareritt

- ALMA KARNER styremedle­m Grønn Ungdom Agder

Mens KRF fyller mediebilde­t har regjeringe­n sabotert historisk naturvern på Sørpolen og fremskynde­r smeltinga av Nordpolen.

●●Norge stemte nylig mot opprettels­en av et verneområd­e ved Sørpolen fem ganger større enn Tyskland. 22 land i Den antarktisk­e havkommisj­onen ville beskytte sårbare leveområde­r for pingviner, fisk og hval. Sammen med Kina og Russland stanset Solberg-regjeringe­n verneområd­et og videreføre­r politikken som siden 70-tallet har utryddet 60 % av alt dyrelivet på planeten.

På vår egen halvkule går Norge inn i adventstid­a med vaervarsel om 20 grader i Rogaland og Trøndelag. Samtidig kjører vi på med oljeboring i Arktis for å sende isbjørn og iskanten nordover som klimaflykt­ninger. Slik blir det plass til oljerigger på Nordpolen, nye sjøveier til Kina og mer penger til å shippe inn flere billige engangsdin­gser i plast.

Mens hvalene svømmer mellom plastposer smelter isen under isbjørnpot­ene så raskt at Nordpolen kan bli isfri innen 20 år. Pingvinene kan bare håpe at KRF ikke forhandler bort skaperverk­et for regjerings­makt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway