Fædrelandsvennen

Hva er fake news?

-

Runar Løvlie anklager i Fvn den 8/11 avisen for å drive med fake news når avisen ifølge Løvlie alltid setter Trump i et dårlig lys.

●●Det bør man i alle fall ikke drive med fake news for å gjøre. Det bidrar Trump saerdeles bra til med selv. Trump-administra­sjonen driver dessuten ikke diplomatis­ke samtaler med Nordkorea. USA stiller bare ultimate krav uten å gi noe tilbake. Ifølge Trump og for hele den politiske makteliten i vesten, samt for mainstream media er fake news den ubehagelig­e sannheten som folket ønsker å bli informert om, men der den politiske makteliten og mainstream-media ønsker å skyve sannheten under teppet og heller hjernevask­e befolkning­en til å tro på en løgnhistor­ie som passer med deres snevre politiske maktintere­sser. Løgnen om Libya der man innbilte befolkning­en at man brydde seg om den sivile libyske befolkning­en. Løgnen om Ukraina der man har feid under teppet at det var et velregisse­rt kupp av USA helt i tråd med Brzezinski-doktrinen og et grovt brudd på folkerette­n. Vestlige politikere­s og presse sine løgner og brudd på folkerette­n i Syria der Vesten, deriblant Norge, har støttet terroriste­r for å få til et regimeskif­te, er noen eksempler på fake news.

I motsetning til Løvlie synes jeg det er høyt under taket for sterke og alternativ­e kritiske røster i Fvn hvor man kan komme med korreksjon­er av fake news. Debatthøyd­en i Fvn er en merkevare på en god og lesverdig debattavis. THOR KREFTING NISSEN, Oslo

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway