Fædrelandsvennen

Skal selge sesongkort til 299 kroner

- STEFFEN STENERSEN

Start senker prisene på sesongkort drastisk foran neste sesong. Men styreleder­en mener de ikke vanner ut produktet.

– Det viktigste for oss er å få folk på kamp. Vi har sett gjennom de tidligere stuntene vi har gjort at det har fått opp interessen for å komme på kamp. Vi ser at vi er i sterk konkurrans­e med mye annet, som gjør at vi er nødt til å prøve noe for å få flere på stadion, sier Christophe­r Langeland.

Han er arbeidende styreleder i Start En Drøm, og tar nå et spesielt grep for å lokke folk til Sparebanke­n Sør Arena.

Søndag kveld kunne publikum gå hjem fra det alle sørlending­er håper blir den siste hjemmekamp­en denne sesongen. Ved en eventuell kvalikplas­s må folk komme tilbake for en siste, dramatisk hjemmekamp.

Nok en gang havner Start under budsjetter­t tilskuerta­ll på 5300. Derfor ser klubben seg nødt til å ta grep.

VIL FYLLE TOMME SETER

Mandag 19. november legges det ut tusen sesongkort til 299 kroner per stykk. Til sammenlign­ing kostet de billigste sesongkort­ene for en voksen person før sesongen 1800 kroner.

Dette er ifølge Langeland bare starten. Fram mot sesongen 2019 skal Start fortsette å selge sesongkort til veldig rabatterte priser.

De første tusen som legges ut er på kortsiden på stadion.

– Vi har lyst å se an interessen litt, sier Langeland.

– Mange vil kanskje hevde at dere med dette vanner ut eget produkt?

– I år endte vi på et snitt på 4772, og når du da ser hvor mange tomme seter som står der, så har vi lyst til å fylle dem. Gjennom samarbeids­klubbene gir vi også ut billetter til barn. Vi har lyst til å tiltrekke oss også de som vanligvis ikke kommer på kamp, sier Langeland.

HÅPER På 5000

Før denne sesongen solgte Start 2289 sesongkort ifølge styreleder­en. Med de senkede prisene håper Start å kunne selge 5000.

– Det kan vaere at vi mister noen potensiell­e inntekter av dette, men vi vil heller ha en lav snittpris og mye folk på kamp enn omvendt, sier Langeland.

– Men da må dere som investorer plukke opp regningen?

– Vi føler ikke at det er en regning vi plukker opp. Vi har merket at de kampene det har vaert mye folk her så har det gjort noe med laget, og det er utelukkend­e det vi prøver å få til. Så er det opp til sportslig avdeling å få laget til å levere når folk kommer på kamp.

Tidligere i år har Start kjørt lignende stunt. Mot Lillestrøm gikk alle billetter for en krone. Naermere 10.500 ble solgt, men kun et sted mellom 6000 og 7000 benyttet seg av billettene i møkkavaere­t i oktober.

RISIKABELT

Langeland ser at det også er en risiko ved å selge sesongkort til så lav pris.

– Selvfølgel­ig. Vaeret klarer vi aldri å konkurrere med. Der må gutta på sport gjøre jobben for å levere en attraktiv opplevelse på kampdag, sier Langeland, og forteller at prisene gjelder uansett om det blir spill i 1. divisjon eller i Eliteserie­n.

Det vil fortsatt vaere mulig å betale mer for å sikre seg de beste plassene på stadion. Langeland sier Start har en god base med supportere som kommer på kamp nesten uansett hva det skulle vaere. Problemet er å få folk utover det til å fatte interesse for å gå på kamp.

– Utfordring­en er å nå ut til resten av folket, og det ønsker vi å oppnå med dette. At de som ikke er ihuga Start-supportere skal få oppleve hvordan det er å gå på stadion, sier Christophe­r Langeland.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? Slik har det til tider sett ut på Sparebanke­n Sør Arena denne sesongen.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX Slik har det til tider sett ut på Sparebanke­n Sør Arena denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway