Fædrelandsvennen

Pappa stolt av storspille­nde datter

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Da Vipers tok seg videre i Champions League, satt en svaert stolt Stein Yttereng på tribunen og så datteren Hanna banke inn ni mål.

– Det var veldig artig og rørende å se henne lykkes slik. Jeg tror det må ha vaert en av de beste kampene jeg har sett henne spille, sier Stein Yttereng.

Blant de snaut 2000 tilskuerne på tribunen, satt det fem tilskuere i rosa drakter. Det var to sørlending­er og tre trøndere. En av trønderne var pappa til Silje Waade, som kombinerte turen med jobboppdra­g i Tyskland, mens pappa Stein og hans samboer, Marianne Bratt, hadde tatt turen ens aerend fra Trondheim for å se Hanna og deres nye favorittla­g.

De kunne neppe ventet å få mer valuta for pengene. Hanna Yttereng leverte en praktkamp, både bakover og ikke minst framover og ble Vipers toppscorer med ni mål da laget kvalifiser­te seg for neste runde i Champions League.

Til alt overmål har hun tidligere spilt for Bietigheim, en klubb hun aldri lyktes helt i.

– SKIKKELIG VIPERS-FAN

– Jeg er veldig stolt av henne. Hanna har jobbet målbevisst etter at hun dro fra Tyskland, og har trent seg opp etter skadeprobl­emene. Hun hadde et håp om at det skulle snu i år, og det har det gjort, sier Yttereng.

Tidligere i høst så han Vipers banke Storhamar i serien, og når sørlending­ene spiller Nm-finale i romjula, lover han også å heie på sine nye yndlinger fra tribunepla­ss i Spektrum.

– Jeg har blitt en skikkelig Vipers-fan. Jeg ser alle kamper på tv, og leser Faedreland­svennen hver dag for å sjekke siste nytt om laget. Nå gleder jeg meg til å se henne i Nm-finalen også – slik at vi får et Nm-gull i hus, sier han.

NI MÅL På NI SKUDD

Hanna forteller at faren er svaert interesser­t i å følge med.

– Det er ikke første gang han ser meg spille, nei. Han er kjempeflin­k til å stille opp, og ser ellers alt av kamper på tv, sier 27-åringen.

Hun kom til Vipers foran denne sesongen, og hadde fått en gigantisk oppgave i å fylle tomrommet etter landslagss­piller Kari Brattset. Det må man kunne si at strekspill­eren har gjort på en meget god måte. Savnet etter Brattset har så langt på ingen måte vaert påfallende, selv om Yttereng har beskrevet oppgaven som et stort press.

Søndag leverte hun trolig sin beste kamp i Vipers-drakta med ni mål på ni skudd, og bakover sto hun som en bauta.

– Personlig føler jeg at jeg bommer litt i forsvar, og det er alltid noe man kan gjøre bedre. Framover får jeg veldig mange gode innspill, og blir satt i veldig mange gode posisjoner. All aere til lagvenninn­ene, sier trønderen som slett ikke ville framheve seg selv.

– I DAG BEHERSKET VI ALT

Hun følte aldri at seieren var skikkelig truet.

– Vi viser kort og godt at vi er et bedre lag. Da de forsøkte seg med å legge om til sju mot seks i angrep, eller da de la om forsvarssp­illet så fikk det heller ikke det til å funke. I dag behersket vi alt, og bak i mål sto Katrine superbra og bare plukket ball etter ball, sier Hanna.

Men selv om Vipers nå er klare for seks nye kamper i hovedrunde­n, og har mulighet til å ta med seg fire poeng dersom de slår FTC i siste kamp i grunnspill­et, vil hun ikke høre snakk om kvartfinal­e.

– Nå har vi akkurat gått videre. Det viktigste nå er å ta to poeng neste helg, og i så fall øker sjansen for avansement, sier Hanna Yttereng.

 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Stein Yttereng hadde tatt turen fra Trøndelag for å se Vipers og datteren Hanna spille i Tyskland. For en timing!
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Stein Yttereng hadde tatt turen fra Trøndelag for å se Vipers og datteren Hanna spille i Tyskland. For en timing!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway