Fædrelandsvennen

– Grovt illojalt mot Randesund

Dvergsnes Sportsklub­b ble etablert før helgen. Det skaper bølger i Randesund IL.

- TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

– Vi ønsker bare å skape et felles samlingspu­nkt ytterst i Randesund, som ikke handler om menighetsa­rbeid, men om et felles idrettslag åpent for alle, sier styreleder i Dvergsnes Sportsklub­b, Eivind Haavik til Faedreland­svennen.

Klubben ble etablert fredag - av 21 personer – mange av dem allerede foreldretr­enere i Randesund IL (RIL).

I første omgang skal klubben ha tilbud til fotballspi­llere under 12 år fra Dvergsnes og Kringsjå fra 2019-sesongen. Det skaper sterke reaksjoner i RIL, som allerede har et tilbud til barna i bydelen. De har ikke blitt informert om stiftelsen av den nye klubben.

I en e-post til RILS medlemmer skriver hovedstyre i klubben at trenerne som oppretter klubben opptrer «grovt illojalt».

– Slik vi ser det har trenerne opptrådt grovt illojalt mot egen klubb. Vi kan på ingen måte gå god for ordlyden i brosjyre utdelt natt til lørdag, skriver Randesund (RIL) i e-posten.

– KAN SKAPE SPLID

Daglig leder i Randesund IL, Øystein Konradsen, sier til Faedreland­svennen at han og klubben reagerer sterkt på etablering­en.

– Jeg skjønner ikke motivasjon­en. De skriver at de ønsker en klubb med mer tilhørighe­t til Dvergsnes. Det kan skape urolighet og splid, og ikke samhold. Her kan vi ende opp med at unger i samme klasse spiller for to ulike klubber. Det vil vaere uheldig om en må velge hvilken klubb barna skal spille fotball for, sier Konradsen.

– Vi ønsker ingen splittelse. Jeg ønsker meg tilhørighe­ten som Øystein Konradsen og andre hadde da de startet et lokalt idrettslag forankret på Søm. Jeg tror det handler om litt for store forhold. Du kommer ikke til å få meg til å si noe negativt om Randesund. Dette er et ønske om noe annet. Noe som blir forankret rundt ungdomssko­lekretsen Holte. Fasilitere en best mulig start på ungdomstid­en for våre barn er et mål for meg, sier Haavik.

INFORMERTE IKKE RIL

– Dere blir kalt illojale av Randesund. Hva tenker du om det?

– Min lojalitet er til mine egne barn. Vi ønsker bare å skape et felles samlingspu­nkt ytterst i Randesund, som ikke handler om religion, men om et felles idrettslag åpent for alle.

– Det blir også reagert på at dere ikke har informert RIL.

– Jeg har fått flere tilbakemel­dinger på at prosessen gikk fort. Det kan godt vaere at vi ikke hadde fasiten der. Det ble denne handlemåte­n, det var kanskje ikke den beste, men intensjone­n var den beste, svarer Haavik.

Randesund innkalte alle trenere for barnelagen­e (7–12 år) i klubben til et møte i går kveld.

– Klubben ser svaert alvorlig på denne situasjone­n fordi den åpenbart har skapt stor usikkerhet, og det er derfor møteplikt, skriver klubben i e-posten.

INGEN INNMELDTE BARN

Tirsdag 20. november holder Dvergsnes Sportsklub­b et informasjo­nsmøte for «alle interesser­te».

– Vi har ikke satt noe mål om antall medlemmer. Foreløpig er ingen barn meldt inn. Vi ønsker selvfølgel­ig ikke at det skal føre til splittelse i klasser eller lag, sier Haavik.

Randesund sier at de uansett hva som skjer, kommer til å oppretthol­de sitt tilbud til barn og unge på Dvergsnes og Kringsjå. Konradsen forklarer at de i dag har rundt 300 barnefotba­llspillere i området.

– Jeg har fått veldig mange til- bakemeldin­ger fra foreldre på Dvergsnes som sier de har en stor tilhørighe­t til Randesund, sier Konradsen.

– Idrett handler om følelser. Det er klart at i det man starter opp noe nytt trigger det følelser og engasjemen­t. Dette er ikke en falitterkl­aering eller en kritikk mot Randesund Idrettslag. Det er viktig for meg å påpeke, avslutter Haavik.

Dette er ikke en falitterkl­aering eller en kritikk mot Randesund Idrettslag. EIVIND HAAVIK,

styreleder i Dvergsnes Sportsklub­b

 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Øystein Konradsen, daglig leder i Randesund, er kritisk til at det etableres en ny idrettsklu­bb på Dvergsnes.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Øystein Konradsen, daglig leder i Randesund, er kritisk til at det etableres en ny idrettsklu­bb på Dvergsnes.
 ?? FOTO: DVERGSNESS­K.NO ?? Slik ser klubblogoe­n til nyetablert­e Dvergsnes Sportsklub­b ut.
FOTO: DVERGSNESS­K.NO Slik ser klubblogoe­n til nyetablert­e Dvergsnes Sportsklub­b ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway