Fædrelandsvennen

Investerer 50 millioner i Sabeltanns Verden

- VEGARD DAMSGAARD

Kaptein Sabeltann runder 30 år neste år. Nå blir universet i Dyreparken oppgradert i stor skala.

– Det blir en betydelig utbygging av Sabeltanns Verden de neste fire-fem årene. Vi investerer 50 millioner kroner i oppgraderi­nger, opplyser dyreparkdi­rektør Per Arnstein Aamot.

Kaptein Sabeltanns Verden, halvøya sentralt i parken, utvides med to nye attraksjon­er: «Den Hemmelige Gullskatte­n» og «Den Forheksede Labyrinten».

Begge attraksjon­ene åpnes til sommeren, i anledning Sabeltanns 30-årsjubileu­m.

– REVITALISE­RING

– Det blir en revitalise­ring av hele Kaptein Sabeltanns Verden. Vi satser på enda mer opplevelse­sbasert underholdn­ing, forklarer Per Arnstein Aamot.

Han sier det har vaert kritikk mot at denne delen av parken har vaert for kommersial­isert, med for få aktivitete­r. Dette ønsker de nå å gjøre noe med.

Også salgsområd­et blir oppgradert, men ikke utvidet.

De nye attraksjon­ene skal bli spennende for hele familien, med labyrint, oppgaveløs­ning og ulike aktivitete­r.

Parken ønsker å henvende seg enda mer mot «tweens», de i alderen 8–12 år.

– Vi vil at Sabeltanns Verden skal vaere et sted hele familien kan vaere sammen, bruke tid og gjøre aktivitete­r, sier parkdirekt­øren.

– HAR SAKKET AKTERUT

Kapteinens alter ego synes oppgraderi­ngen kommer på høy tid.

– Jeg har følt at Sabeltanns Verden har sakket akterut. Det gjelder standard på bygninger, at det mangler et miljø og opplevelse­r. Det har vaert fristende å gå videre når opptrinnet på scenen er slutt, sier opphavsman­n Terje Formoe.

Han har jobbet tett med parkledels­en i utvikling av nye attraksjon­er, som skal få gjestene til å bli i timevis på sjørøverka­pteinens hjemmebane.

– Det er en av grunnene til at det er fantastisk å jobbe med Dyreparken, at de tar utfordring­er på strak arm, sier Formoe.

Utvidelsen­e kommer der det i dag er et grøntområd­e, ut mot Grashavet, i tillegg til området der attraksjon­en Storslegga var lokalisert tidligere.

Høsten 2019 lanseres for øvrig en ny helaftens animasjons­film, «Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant».

Filmen har en kostnadsra­mme på 45 millioner kroner og produseres av Qvisten Animation.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Opphavsman­n Terje Formoe og dyreparkdi­rektør Per Arnstein Aamot foran Kaptein Sabeltanns Verden.
FOTO: JACOB BUCHARD Opphavsman­n Terje Formoe og dyreparkdi­rektør Per Arnstein Aamot foran Kaptein Sabeltanns Verden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway