Fædrelandsvennen

Jemtlands ektemann påvirket sønnen

- NTB

Janne Jemtlands ektemann vedgikk at han foret sønnen med en historie som han ville at gutten skulle fortelle politiet om natten da moren hans døde på gårdsplass­en.

– Jeg har aldri instruert ham om hva han skulle si til politiet. Men jeg fortalte ham en historie som jeg ville at han skulle fortelle, medga den 47 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på guttens mor. Tirsdag fortsatte hans sin forklaring for Hedmarken tingrett.

Den 14 år gamle gutten er det naermeste aktor kommer et nøkkelvitn­e i drapssaken mot ektemannen til Janne Jemtland (47). Han lå våken på rommet sitt og hørte tumultene under foreldrene­s voldsomme krangel etter en bygdefest i Brumunddal natt til 29. desember i fjor.

Han hørte hvordan noen ramlet ned trappa fra andre til første etasje i huset på Veldre i Ringsaker i Hedmark, og trodde det var moren han hørte falle.

Kort tid etter hørte han et høyt smell, og skjønte at det ikke dreide seg om fyrverkeri, selv om det bare var et par dager igjen til nyttårsaft­en.

I de to ukene som gikk fra det dødelige skuddet ble avfyrt, til han ble siktet i saken, hadde faren gjentatte samtaler med gutten. Han serverte ham og lillebrore­n det han kalte «hvite løgner» om hva som hadde skjedd denne natten, og hvor moren var.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway