Fædrelandsvennen

– Landslagsp­ausen dreper interessen

- ANDREAS HOPEN

Mellom de to siste seriekampe­ne i Eliteserie­n må man vente fjorten dager på grunn av landslagss­pill. Ekspertene er kritiske – og NFF er enig i at det ikke er ideelt.

Spenningen lever virkelig i bunnkampen av Eliteserie­n med en serierunde igjen. Fem lag er involvert i dramaet, men etter runde 29 blir dramaet lagt en demper på – da det er to uker pause i Eliteserie­n grunnet landslagss­pill. Ikke ideelt, mener direktør i konkurrans­eavdelinge­n i NFF, Nils Fisketjønn.

– Hvorfor det blir slik er et veldig godt spørsmål, og jeg er enig med Henning Berg og andre som har vaert kritiske til dette. Det er ikke ideelt for produktet, sier Fisketjønn.

Uttalelsen­e Fisketjønn sikter til er Henning Bergs utblåsning til Eurosport etter søndagens kamp.

– Vi spiller mot Strømsgods­et i neste runde. En veldig viktig kamp for oss. Vi får se hvor mange spillere vi har igjen etter at de skal på landslaget alle sammen, sa Stabaek-treneren til Eurosport før han fortsatte.

– Det er vel bare i Norge det går an å ha landslagsp­ause og spillere borte de 14 dagene før siste seriekamp, og du skal holde deg i ligaen. Men sånn er opplegget.

Likevel ligger det en enkel forklaring til hvorfor det har blitt som det har blitt.

– Det er et kompromiss mellom de klubbene som vil slutte sesongen tidlig, og de som vil slutte seint. De som spiller i Europa vil gjerne strekke ut sesongen så lenge som mulig, mens andre vil slutte tidlig – og da ble dette kompromiss­et, forklarer Fisketjønn.

Ekspert i Eurosport, Joacim Jonsson, er virkelig ikke fornøyd med terminlist­a, og svensken mener NFF enkelt kunne ordnet opp i det.

– For noe rør de har stilt i stand her. Det dreper interessen å skulle ta en pause midt oppe i dramaet som nå utspiller seg, sier Eurosport-ekspert Joachim Jonsson.

Den tidligere sportsdire­ktøren i Fredriksta­d klarer ikke å forstå hvorfor NFF ikke kunne avsluttet Eliteserie­n fjorten dager tidligere.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Joacim Jonsson forstår lite av hva NFF har tenkt.
FOTO: NTB SCANPIX Joacim Jonsson forstår lite av hva NFF har tenkt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway