Fædrelandsvennen

Våg-jenter leder nasjonal serie

- TROND SØRØY, for IK Våg Håndball

Våg J16 startet den nasjonale håndballse­rien Bring på best mulig måte med å hente hjem tre seiere i første runde.

Denne Våg-årgangen født i 2002 har gjort seg bemerket i flere år og har tre spillere som skal spille landskampe­r i Spania i neste uke. Våg har et sterkt kollektiv og jentene har utviklet et forsvarssp­ill som er blitt en av deres styrker. Lørdag og søndag spilte jentene første runde i Bringserie­n hvor landets beste 16-årslag møtes.

I første kamp lørdag vant Våg 37-21 over Elverum.

– Det var veldig godt endelig å komme i gang med Bringserie­n etter mange uker med forberedel­ser, forteller Marte Kallhovd og legger til:

– Vi har aldri spilt mot dette Elverum-laget før og var spente på hvilket nivå pulja vår holdt. Vi brukte litt tid på å komme i gang, men da vi fikk startet maskinerie­t for fullt, fikk vi kampen inn i vårt spor.

STORSEIER

I lørdagens andre kamp var arrangør Gulset motstander. Vågjentene fulgte opp det fine spillet fra kampen mot Elverum og tok en ny seier, 26-15.

– Vi startet kampen bra og holdt forsvaret («Vågmuren»), forteller målvakt Thea Fjelde Olsen.

Så kom det en del bom og noen tekniske feil som gjorde at Gulset kom inn i kampen. Det stod 9-7 til pause.

– Etter en god peptalk fra treneren vår Kai Corrigan i garderoben var vi klare for å snu kampen. Vi satte forsvaret og hadde masse tempo og fart fremover. Til slutt klarte ikke Gulset å holde følge lenger, påpeker Thea.

Søndag innkassert­e Våg helgas tredje seier da Os ble slått 37-15. Emma Støkken Årikstad var godt fornøyd med innsatsen både i den kampen og helga som helhet.

– I søndagens kamp har vi en ordentlig lagseier, hvor alle bidrar til en storseier. Vi bytter hele rekka halvveis i begge omgangene. Det er en kamp der vi får løpt og scoret mange mål, sier Emma.

– Denne helga synes jeg at vi har spilt veldig bra, selv om vi har noen dårlige perioder innimellom, fortsetter Emma.

– Vi ledet forholdsvi­s mye i alle kampene, og slapp oss nok ned noen hakk mot slutten av kampene. Dette ønsker vi å forbedre slik at vi er på 100 prosent gjennom hele kampen.

STRÅLENDE MÅLFORSKJE­LL

Våg står med en målforskje­ll på 100-51 etter sine tre seiere. Alle på laget fått mye spilletid, og alle bortsett fra de to målvaktene er på scoringsli­sta.

– Denne første Bring-helga ble bedre enn vi kunne forvente. Vi er veldig fornøyde med at vi får spilt vårt spill som byr på høyt tempo og et forsvar som er vondt å møte, oppsummere­r Marte Kallhovd.

Thea Fjelde Olsen forteller at målet for Bringserie­n i første omgang er å komme til sluttspill­et. Om laget kommer så langt, tenker hun at målet blir å vinne sluttspill­et. Hun sier videre at styrken til Våg er et enormt godt forsvar og tempoet laget har.

– Jeg tror at grunnen til at vi er et såpass bra håndballag er fordi alle legger ned 100 prosent på trening. Vi har et veldig bra treningsmi­ljø, der alle trives og vi tuller og ler samtidig som vi holder et veldig høyt nivå på treningene. I tillegg til at vi har et trenerteam som legger ned utallige timer for at vi skal kunne prestere, sier Emma Støkken Årikstad.

Kommende runde i Bringserie­n spilles 8.-9. desember.

PS! Våg J18 vant sine to kamper i Lerøyserie­ns første runde og topper også tabellen, på bedre målforskje­ll enn Aker og Naerbø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway