Fædrelandsvennen

Dyreparken bygger teltlandsb­y

Dyreparken vil kapre markedsand­eler fra Airbnb og andre som tilbyr rimeligere overnattin­g. Kommende sesong bygges de første 19 safaritelt­ene.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

19 safaritelt i ulike størrelser skal stå ferdig i juni neste år.

– Vi tror at vi kommer til å bygge ut mellom 600 og 1000 nye senger de neste tre årene. Det kommer litt an på hvor godt vi treffer markedet, sier dyreparkdi­rektør Per Arnstein Aamot til Faedreland­svennen.

Fra før har landsdelen­s største turistmagn­et mellom 1500 og 1600 senger, fordelt med om lag 900 i sjørøverla­ndsbyen Abra Havn, 600 i Dyreparken Hotell og 40 i Kardemomme by.

Men de er knapt for hvermannse­n. Felles for disse sengene, erkjenner direktøren: Prisen er ganske så stiv.

DYREPARKEN SAFARICAMP

– Vår hypotese er at totalsumme­n for å reise hit, gå i Dyreparken og samtidig bo her, er i høyeste laget for mange. Derfor starter vi på utbygging av et rimeligere overnattin­gskonsept. Den største konkurrent­en vår er Airbnb og privat innkvarter­ing hos venner. Deretter kommer hoteller og hytter i naerområde­t, sier Per Arnstein Aamot.

Samtidig tror de gjestene aller helst vil bo så tett på opplevelse­ne som mulig, så sant feriebudsj­ettet strekker til.

Satsingen blir teltoverna­tting av høy standard, kalt Dyreparken Safaricamp:

19 safaritelt i ulik størrelse, for to, fire eller seks personer, skal stå ferdig like øst for hotellet og hovedinnga­ngen i juni neste år.

– Investerin­gen blir i første omgang på mellom fem og ti millioner kroner. Vi tror det treffer fordi boenhetene er utrolig solide, du kjenner at det er kvalitet, samtidig har du flere rom, du bor i området og har utsikten over parken. Det er en unik opplevelse, mener Øyvind Eikaas, direktør for overnattin­g i Dyreparken.

Prisen skal vaere under det halve av hva det koster å sove i øvrige av parkens senger, det vil si fra 250 kroner og oppover per person.

Faedreland­svennen har sjekket pris på overnattin­g midt i juli. Én natt i telt for fire personer uten eget bad koster 1290 kroner, tilsvarend­e med eget bad ligger på 2140.

EGET BAD OG WIFI

Dyreparken har spurt et representa­tivt utvalg gjester hvilke fasilitete­r de setter høyest.

I tillegg til wifi og en god seng står eget bad høyest på listen. 60 prosent vil betale ekstra for eget bad. En del av enhetene vil likevel ha bad i fellesanle­gg.

– Vi var overrasket over hvor stor andel som verdsatte eget bad så høyt, sier Per Arnstein Aamot.

Etter prøveseson­gen 2019 vil det trolig komme 100 nye enheter i 2020, med utsikt over savannen, og deretter større utvidelser påfølgende år.

Dyreparken beslaglegg­er i dag 600 mål mark, men har 300 mål ledig for utvidelser. De ledige are- alene ligger i parkens umiddelbar­e naerhet og rundt Abra Havn.

Om alle 1000 sengene blir i lavere prisklasse, er for tidlig å si.

– Det er ikke sånn at vi må bygge billig eller dyrt, men vi vil tilby det folk vil ha, understrek­er Aamot.

Det blir anlagt en egen gangsti for camperne langs vannet bort til Dyreparken. I likhet med andre overnattin­gsgjester får de dessuten slippe inn én time før ordinaer åpningstid.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: DYREPARKEN ?? De 19 teltene i Dyreparken Safaricamp blir liggende øst for Dyreparken Hotell, til venstre i bildet.
ILLUSTRASJ­ON: DYREPARKEN De 19 teltene i Dyreparken Safaricamp blir liggende øst for Dyreparken Hotell, til venstre i bildet.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Dyreparken har stilt ut et såkalt safaritelt med kjøkken- og sittekrok, og fire senger fordelt på to rom. Teltet er produsert i Nederland. Øyvind Eikaas er direktør for overnattin­g i Dyreparken, Karin Flo er hotellsjef for Abra Havn.
FOTO: JACOB BUCHARD Dyreparken har stilt ut et såkalt safaritelt med kjøkken- og sittekrok, og fire senger fordelt på to rom. Teltet er produsert i Nederland. Øyvind Eikaas er direktør for overnattin­g i Dyreparken, Karin Flo er hotellsjef for Abra Havn.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: DYREPARKEN ?? Dyreparken har 300 mål ledig: De gule områdene bygges ut først, deretter oransje og til slutt de grønne.
ILLUSTRASJ­ON: DYREPARKEN Dyreparken har 300 mål ledig: De gule områdene bygges ut først, deretter oransje og til slutt de grønne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway