Fædrelandsvennen

KRF går fram i Agder

KRF får styrket oppslutnin­g i Agder etter høstens voldsomme debatt om retningsva­lg og avgjørelse­n om å forhandle med «blå» side.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

KRF går fram i den første meningsmål­ingen som er gjort i Agder etter det dramatiske landsmøtet. Kjell Ingolf Ropstad og partiledel­sen har i første omgang klart å stanse lekkasjen til høyrefløye­n i Krfs sterkeste landsdel.

12,8 prosent av de spurte sier de ville ha stemt KRF dersom det var fylkesting­svalg i morgen. Det er en framgang på 2,5 prosentpoe­ng siden august.

– Jeg er glad for all framgang i en tid der partiet er i omstilling og forhåpentl­igvis på vei inn i regjering, sier nestleder Kjell Ingolf Ropstad til Faedreland­svennen.

– Det er veldig positivt å ta med seg inn i det som blir en viktig jobb med å sikre KRF betydelige gjennomsla­g i regjeringp­lattformen. Et godt resultat der vil forhåpentl­igvis også bygge oss opp til enda bedre oppslutnin­g ved fylkesting­svalget i 2019, sier han.

– Jeg har stor tro på at det hjelper KRF å komme oss ut av den spagaten vi har stått i, der politikken har druknet i strategisk­e spørsmål. Jeg har vaert spent på oppslutnin­gen, og har tenkt at det ville bli noe avskalling uansett beslutning. Sånn sett er jeg positivt overrasket over denne enkeltmåli­ngen, sier Ropstad som har vaert fanebaerer for den «blå» siden.

– KAN IKKE VAERE TRYGG

«Gule» Grøvan er også glad for økt oppslutnin­g på Sørlandet:

– Det tar jeg som et uttrykk for at folk er fornøyd med det som Agder KRF har gitt uttrykk for når det gjelder retningsva­lg, sier Hans Fredrik Grøvan som selv kjempet hardt for den gyldne middelvei.

Stortingsr­epresentan­ten fra Vest-agder er ikke overrasket over resultatet, men innrømmer at det ikke var en selvfølge:

– All usikkerhet­en som har vaert den senere tid gjør at man absolutt ikke kan vaere trygg på hvordan beslutning­en vil slå ut på målinger. Men at Agder ønsker samarbeid på den ikke-sosialisti­ske siden har vi visst nokså lenge, og tallene er en bekreftels­e på det. Nå håper jeg vi kan levere mye god Krf-politikk på det valget som er gjort, sier han.

«RØDE» SOLLI FORNØYD

Nestleder i Agder KRF, Irene Solli, tilhørte den «røde» siden i høstens drama, og var svaert skuffet over at ikke Hareide-fløyen vant fram. Nå gleder hun seg over en god meningsmål­ing:

– Veldig bra, og egentlig ikke uventet, sier Solli til Faedreland­svennen.

– Vi vet jo at Agder er en blåere del av Krf-land enn resten av landet, og den avklaringe­n som kom tror jeg gir en partiet en boost her hos oss, sier hun.

– Vi vet jo ikke hva som hadde skjedd dersom partiet hadde bestemt seg for å gå andre veien, men dette er ubetinget positivt, sier hun.

KRF fremstår nå som et splittet parti, men Solli vil ikke bruke den betegnelse­n:

– Jeg opplever at vi er et delt parti som har hatt ulike meninger, men nå er det fattet et vedtak, og det må vi forholde oss til. Men det er naturlig at alle vil trenge litt tid internt i organisasj­onen til å innstille seg på det. Og nå er vi spente på hva forhandlin­gene resulterer i. For politisk er vi enige i KRF, drømmene og målene deler vi uansett, sier Solli.

De siste tallene over inn- og utmeldinge­r i Agder KRF siden landsmøtet 2. november viser at 164 har meldt seg inn mens 115 har forlatt partiet.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? – Vi vet jo ikke hva som hadde skjedd dersom partiet hadde bestemt seg for å gå andre veien, men dette er ubetinget positivt, sier Irene Solli, nestleder i Agder KRF.
FOTO: KJETIL REITE – Vi vet jo ikke hva som hadde skjedd dersom partiet hadde bestemt seg for å gå andre veien, men dette er ubetinget positivt, sier Irene Solli, nestleder i Agder KRF.
 ?? FOTO: SIV DOLMEN ?? – At Agder ønsker samarbeid på den ikke-sosialisti­ske siden har vi visst nokså lenge, sier Hans Fredrik Grøvan.
FOTO: SIV DOLMEN – At Agder ønsker samarbeid på den ikke-sosialisti­ske siden har vi visst nokså lenge, sier Hans Fredrik Grøvan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway