Fædrelandsvennen

Alle forslag ble vraket

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

Kommunesty­ret i Marnardal vraket alle forslag til nytt kommunevåp­en i Nye Lindesnes. Dermed utsettes det hele i minst ett år.

– En stille protest, kommentert­e kommunesty­rerepresen­tant Øystein Sangesland (KRF).

– Et veldig uheldig vedtak, mente prosjektle­der for sammenslåi­ngen mellom Marnardal, Lindesnes og Mandal, Kyrre Jordbakke.

Da kommunesty­ret i Marnardal behandlet saken tirsdag kveld, kom det ikke opp noen nye forslag. Forslagene som på bordet ble bare stemt ned.

– Jeg sliter med dette her. Den ser jo bare ut som en F og er helt uharmonisk, mente Senterpart­iets Ole Sigurd Fidjestøl.

Han siktet da til kommunevåp­enet som fellesnemn­da har ment er best. Det er laget av Erik Omland i TRIK kommunikas­jon og viser en fyrlykt som i dag er merkevaren til Lindesnes kom- mune.

LABER ENTUSIASME

I Marnardal er det ikke stor entusiasme rundt et slikt tema i det nye kommunevåp­enet. Marnardal er en innlandsko­mmune og har selv tre kongler i «sitt våpen».

– Slik burde vi egentlig fortsette med, mener Sangesland.

Det var ingen stor debatt i kommunesty­ret. Bare tre tok ordet. Men først kom ordfører Helge Sandåker (Ap) med en advarsel til representa­ntene om at dersom det ikke ble flertall for Omlands fyrtårn-forslag måtte hele saken sendes til det nye kommunesty­ret i Nye Lindesnes.

GJORDE IKKE INNTRYKK

Det gjorde ikke mye inntrykk. Fidjestøl ville ikke stemme for noe forslag.

– Det måtte kanskje vaert Sps eget forslag som vi kom med i fellesnemn­da, sa han.

Da siktet han til at partiet hadde laget en tegning av et fyrtårn med grønn- og gullfarge i, der grønnfarge­n var hentet fra Marnardals grønne skoger. Det ble nedstemt den gang.

Karin Margrethe Fjeldkjøn (Ap) kom med et annet fyrtårn-forslag som har vaert med i prosessen tidligere. Denne har med en borg på toppen.

Prosjektle­der Kyrre Jordbakk hørte på debatten. Han synes det er svaert uheldig at kommunesty­ret ikke fikk til et vedtak for et kommunevåp­en.

– Dette betyr at vi må utsette saken til det nye kommunesty­ret tidligst neste høst, sier han.

Dermed blir det et stort tidspress for å rekke å lage skilt, brevark og så videre med nytt kommunevåp­en til den nye kommunen er et faktum 1. januar 2020.

Bystyret i Mandal og kommunesty­ret i Lindesnes skal senere i uka debattere kommunevåp­enet, men det betyr ingenting hva de vedtar. Avgjørelse­n blir uansett utsatt til det nye kommunesty­ret i Nye Lindesnes.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Dette forslaget til nytt kommunevåp­en ble stemt ned i Marnardal kommunesty­re tirsdag kveld. Det betyr kluss i prosessen med å skaffe nykommunen «nytt våpen».
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Dette forslaget til nytt kommunevåp­en ble stemt ned i Marnardal kommunesty­re tirsdag kveld. Det betyr kluss i prosessen med å skaffe nykommunen «nytt våpen».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway