Fædrelandsvennen

Rettsvern for ufødt liv

- RAGNHILD LARSEN Konsmo, Downs bestemor MEDLEMMER KRF VENNESLA: KARIN LILLETUN LANGELAND INGER TURID TONSTAD ARNE TUMYR

Vi har rettsvern for allskens rovdyr, kvifor skal ikkje levande foster i mors mage ha noko vern?

●●Skal det vera fritt fram å fjerna tvillingfo­ster, levande foster med Downs syndrom og andre ulikskapar som vi ikkje ynskjer at barnet vårt skal ha.

Eg trur ikkje at abort alltid er den beste løysinga for oss kvinner. Difor går eg ikkje i aborttog med hylande og skrikande kvinner som ropar høgt om råderetten sin over eigen kropp. Hugs, det er ikkje berre din eigen kropp det gjeld, men også eit anna lite menneskeba­rn med sin eigen kropp, arveanlegg og gener. og bruk, kraftverk med blant annet omfattende kraftlinje­r i sin nåvaerende form. Endres dette, ved bortfall eller endringer i beregnings­grunnlaget, vil kommuner i distrikts-norge miste betydelige inntekter. For eksempel vil bortfall for Vennesla sin del kunne utgjøre omkring 50 mill. Dette vil vaere katastrofa­lt. Distriktsn­orge trenger forutsigba­rhet og lokal kontroll med denne inntektsmu­lighet. En omlegging vil bare vaere til fordel for de store byer. Argumenter om at bortfall av inntekt skal kompensere­s på andre måter bla med overføring fra staten, er å erstatte en fast beregnet inntekt med uforutsigb­arhet.

Etterspørs­el etter offentlige tjenester er jevnt økende og det skjer en knallhard prioriteri­ng i alle offentlige etater for å kunne dekke nødvendige behov. Vedtatt effektivis­eringsrefo­rm i offentlig sektor med 0.5 % kutt, en økning av denne vil svekke offentlige tjenester.

Når KRF har valgt en retning kommer denne til uttrykk i de store og små saker. Konsekvens­er av politikk angår folks hverdag. Det avgjør om alle får like muligheter til å leve et verdig liv og vaere verdifulle samfunnsbo­rger som bidrar til fellesskap­et. praksis er trygt forankret i «den hellige bok». De peker på at her går det i klartekst frem at syndere som forsøker å skjule sine synder skal finnes – og dersom de ikke vedgår anger – skal de henges ut og lyses i bann. De skal terroriser­es og utstøtes fra menighet og familie til skrekk og advarsel for andre i samme situasjon. Bibelen åpner videre for at har man en sønn som er «drikkfeldi­g og ødsel» og som ikke endrer attityde tross advarsler - da skal foreldrene medvirke til at det avskyelige avkommet drepes ved steining.

Nettopp fordi Jehovas Vitner følger liv og laere slik Bibelen anviser, kvier trosbrødre i frikirkeli­ge og statskirke­lige forsamling­er samt kristne politikere å ta affaere. Og bakom synger staten med «den kristne kulturarve­n» (larmen) – mens alle istemmer at «religionsf­riheten» verner også Jehovas Vitner.

Muslimlede­r i Agder, Akmal Ali, står på Arkivet og beklager seg over krystallna­ttens ofre, jødene, som ble knust av nazistiske bøller. Han fortier det som Mohammed sa: Muslimene vil kjempe mot jødene og muslimene vil drepe dem. Muslimer er da også snart ferdig med å utrydde jødene i Midtøsten.

Kristne, muslimer og politikere som samarbeide­r finner hverandre i kampen mot det sekulaere, humanistis­ke samfunn. Johan Bekkevold i KRF bedyrer at det ikke kommer på tale med regjerings­forhandlin­ger med Erna – med mindre tro og religion får en solid plass i vårt offentlige fellesrom. I sannhet: Alarmklokk­ene ringer!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway