Fædrelandsvennen

– Karrieren kan vaere over allerede før jul

- KURT B. M. HAUGLI SINDRE TRYGSLAND

Langrennss­tjernen Petter Northug kommer med en dyster oppdaterin­g om egen form.

Til slutt ble Petter Northug spurt om hvor stor sjanse det var for at vi kom til å se ham som langrennsl­øper på Beitostøle­n om 12 måneder.

– Oddsen er 100 til 1. Altså en prosent sjanse.

Han innser det nå. Det kan vaere slutten.

– Hvis jeg ikke tåler trening nå, så kan det vaere over allerede før jul. Da er det ikke noe vits å fortsette lenger.

Det var det siste tiårets store langrennsl­øper i Norge som stillferdi­g fortalte at det snart er over. Rykket, de verbale meldingene, de frekke oppdaterin­gene i sosiale medier, garantiste­n for norsk mesterskap­sgull tror han er helt i slutten av sin karriere. Kanskje er han ferdig allerede.

Northug har ikke hatt en skikkelig kontinuerl­ig treningspe­riode siden slutten av juni. Kroppen virker ikke lenger. Nå innser Petter Northug at det hele kan vaere over.

Han tror ikke at han kommer til å gå verdenscup­renn før jul, han tror ikke at han er aktuell for det norske Vmlaget. Det var en veldig pessimisti­sk langrennss­tjerne som møtte mediene på Beitostøle­n onsdag. Temaet var naturligvi­s tilstanden før sesongen starter til helgen. Northug var aerlig om at han ikke er i kjempeslag.

Northug har jo fremstått som en som liker å fortelle halve sannheter til mediene. Men nå bedyrer han at han snakker alvor.

– Jeg er seriøs. Formen er historisk dårlig, sa han og fortalte om en test som han hadde tatt sist fredag.

– Den var elendig.

Han er aerlig på at formen ikke er som den skal. At han har gått glipp av mye gjennom sykdom i løpet av høsten, blant annet i Italia nylig, da han ble slått ut av en skikkelig magesjau. Northug sier han har gått glipp av rundt 200 treningsti­mer siden juli.

32-åringen sier han trolig ikke går verdenscup før i 2019. Han vet ikke engang om det skjer denne sesongen. I februar er det ski-vm i Seefeld.

Etter flere tunge sesonger, er han aerlig på at dette kan vaere hans siste sjanse til å slå tilbake.

– Hvis jeg merker om en måneds tid nå, at jeg ikke tåler trening og konkurrans­e, så gidder jeg ikke mer. Dette er et siste håp, men det skal nok veldig mye til at jeg går noe mesterskap i år, sier han.

 ?? FOTO: RICHARD SAGEN, ADRESSEAVI­SEN ?? Petter Northug møtte pressen på Beitostøle­n.
FOTO: RICHARD SAGEN, ADRESSEAVI­SEN Petter Northug møtte pressen på Beitostøle­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway