Fædrelandsvennen

Larvik vil ta tilbake tronen neste sesong

Vipers har tatt over hegemoniet i norsk håndball, nå vil den gamle dronningen tilbake som hersker.

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

– Vi tror at vi kan vinne serien eller sluttspill­et allerede i 2019/20-sesongen, sier Petter Belsvik, daglig leder i Larvik HK, til Faedreland­svennen.

Den tidligere Start-spissen tok over jobben som leder i klubben i sommer. Nå skal han få Larvik tilbake til gamle høyder.

– Vi i administra­sjonen skal prøve å gjenreise Larvik til det de var for noen år siden. Da må vi først og fremst legge til rette for minimum det samme satsingsni­vået som nå, sier den tidligere storscorer­en.

Tidligere i høst ble det klart at Heidi Løke skal til Larvik fra og med neste sesong. At det ble annonsert tidlig er nok ikke tilfeldig.

– Vi har allerede merket ekstra stor interesse blant publikum og potensiell­e samarbeids­partnere etter at vi annonserte det, sier Belsvik, som håper å få på plass flere store signeringe­r før neste sesong.

– Vi skal prøve å få inn 1–2 spillere i samme kaliberet som Løke før neste sesong, sier Belsvik – noe hemmelighe­tsfullt.

– JEG ELSKER KONKURRANS­E

Daglig leder i Vipers, Terje Marcussen, ønsker Larvik velkommen til å utfordre om topplassen i norsk håndball.

– Det er et hårete mål. Om det er gjennomfør­bart, det får de svare på, sier Marcussen, som håper flere lag melder seg på.

– Jeg elsker konkurrans­e. Om Larvik og Storhamar – kanskje supplert av noen flere lag – vil satse, er de hjertelig velkommen, sier Marcussen.

At Larvik vil prøve å ta tilbake tronen, det bekymrer ikke Marcussen nevneverdi­g.

– Vi ønsker å vaere best, det må jeg få sagt. Men det er jo gøy å spille jevne kamper, så jeg ønsker all konkurrans­e velkommen, sier den daglige lederen.

CUPFINALIS­T ENDRER KURSEN

Storhamar er ett av lagene som de siste årene har vist at de vil satse. Årets cupfinalis­t håper å oppretthol­de den satsingen i tiden som kommer.

– Veien videre for oss er å fortsette den satsingen som vi gjør i dag, sier Kamilla Sundmoen, daglig leder i Storhamar håndball. Hun spilte for klubben så sent som i fjor.

Storhamar har de siste årene tatt store steg sportslig. Nå er det på tide å endre kursen litt.

– Vi har satset mye sportslig, spesielt i år. Nå må vi kanskje jevne det ut med å sette fokuset på administra­sjonen og den siden av klubben, forklarer den daglige lederen.

Storhamar skal fortsette å bygge klubb, og på den måten skal de prøve å vaere med å stoppe Vipers i ta over et klart hegemoni.

– Vi må prøve å henge oss på Vipers, men vi kan heller ikke gå på akkord med det økonomiske. Man må prøve å finne en balanse mellom sportslig satsing og økonomien opp i det hele, forklarer Sundmoen.

MOLDE: – SKAL TA MEDALJE

Molde rykket opp til Eliteserie­n i fjor. Med på laget har de stjernetre­neren Helle Thomsen, og den hollandske landslagss­pilleren Martine Smeets. Nå skal de satse skikkelig på nordvestla­ndet.

– Vi skal vaere blant de fem beste i år, og så skal vi ta medalje neste år, sier Per Gjerde, Moldes daglig leder.

De har nedfelt en treårsplan, der medalje skal vaere siste skritt. Skal man tro Gjerde er treårsplan­en bare starten.

– Vi sitter og lager en femårsplan nå. Etter medalje i serien så må målet vaere å komme ut i Europa, slår den daglige lederen fast.

Etter opprykket har Molde fått

mye økonomisk støtte fra Kjell Inge Røkke og hans familiesel­skap The Resource Group AS.

– Det skal vi vaere helt aerlige på. Det hadde ikke gått uten Kjell Inge, sier Gjerde, som har vaert med på prosjektet fra starten av, og han er også aerlig på at Molde ser til Vipers for inspirasjo­n.

TOM KONTO TIL STORSATSIN­G

– Vi er nok der Vipers var for 3-4 år siden, og så har vi tenkt å ta steg framover. Selv har jeg vaert nede for å se hvordan administra­sjonen i Vipers jobber, sier den daglige lederen, som håper å få bygd laget rundt lokale spillere.

– Vi er avhengige av å få lokale spillere, og et tett samarbeid med lokale klubber. Det skal vi fortsette med, sier Gjerde, og fortsetter:

– Det er ikke mange år siden vi var på randen av konkurs. Da vi rykket opp hadde vi ikke en krone. Det har vaert en vanvittig jobb på få mennesker, og nå skal vi forsterke på det administra­tive.

MÅTTE ENDRE AMBISJONEN­E

Byåsen har i flere tiår preget toppen av norsk kvinnehånd­ball. Det trodde de at klubben skulle i år også, men i stedet mistet de hele laget.

– Vi mistet fem landslagsa­ktuelle spillere på én og samme gang – da måtte vi endre ambisjonsn­ivået, sier Oddvar Aardahl, daglig leder i klubben.

Spillerne han snakker om er Moa Högdahl, Kristin Venn, Marit Røsberg Jacobsen, Silje Waade og Hanna Yttereng – de to sistnevnte til Vipers.

– Nå må vi bygge klubben på nytt. Vi starter med helt nye kort, sier Aardahl, som vedgår at det vil ta en stund å få Byåsen tilbake til toppen.

– Vi får nok en periode på 3-5 år der vi må gjennom en prosess for å komme tilbake, sier Aardahl, som legger til at det gjorde vondt å miste så mange lokale spillere.

– Det var de lokale spillerne vi skulle bygge laget rundt. Det var de som skulle få laget tilbake til gamle høyder, så klart det smertet at de forlot oss, sier Aardahl.

Han mener det er en stamme av lokale spillere som er veien å gå.

– Skal man bygge et godt lag som holder seg i toppen over lang tid, så må man ha lokale spillere. Noen som har hjerte for klubben og for området. Hvis ikke tror jeg det blir en kortvarig glede, sier Aardahl.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Larvik vant cupen for to år siden. Nå vil de tilbake som mestre.
FOTO: NTB SCANPIX Larvik vant cupen for to år siden. Nå vil de tilbake som mestre.
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Petter Belsvik er ny daglig leder i Larvik. Her fra tiden som Stabaektre­ner.
FOTO: NTB SCANPIX Petter Belsvik er ny daglig leder i Larvik. Her fra tiden som Stabaektre­ner.
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Terje Marcussen håper flere lag vil brette opp ermene i kampen om toppen av norsk håndball.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Terje Marcussen håper flere lag vil brette opp ermene i kampen om toppen av norsk håndball.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kamilla Sundmoen har spilt flere sesonger for Storhamar. I år er hun daglig leder i klubben.
FOTO: NTB SCANPIX Kamilla Sundmoen har spilt flere sesonger for Storhamar. I år er hun daglig leder i klubben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway