Fædrelandsvennen

Northug klamrer seg til håpet

- NTB

Til tross for at han ble diskvalifi­sert var det en blid Petter Northug som snakket med pressen etter fredagens 15 kilometer klassisk på Beitostøle­n.

Uten diskvalifi­kasjonen ville det kanskje endt med en plassering mellom 20 og 30.

Mens det var en defensiv og pessimisti­sk Northug som naermest gravla sin egen langrennsk­arriere under onsdagens pressetref­f på Beitostøle­n, så var det en annen stil over ham fredag.

– Jeg er bra fornøyd, jeg. Jeg var litt overrasket under sisterunde­n, og jeg følte at farten var bra. Da klarte jeg å kjempe meg igjennom selv om det var så å si full stopp siste to-tre kilometern­e. Det var bedre enn ventet. Jeg hadde en hardøkt mandag, og da var det nesten en måned siden sist gang. Det hjelper veldig å få gått en slik 15 kilometer.

32-åringen går trolig to norgescupr­enn på Gålå neste helg.

– Jeg håper at jeg tåler renn allerede neste helg, og at kroppen spiller på lag etter to konkurrans­er her. Løpene neste helg skal bidra til at formen hever seg betrakteli­g.

Northug sier at formen ikke er god, selv om han gikk bedre enn fryktet på 15-kilometere­n. Han sa at det gikk fint i lett terreng, men at det butter når det blir brattere.

– Jeg måtte gå over til gående fiskebein i den siste bakken, og det ser ikke bra ut. Publikum flirte, men slik er realiteten. Jeg klarte ikke å gå fortere.

De neste dagene vil sette standarden for hvor det kan ende med Petter Northug denne sesongen.

– Spørsmålet er hvor fort jeg går etter disse konkurrans­ene og neste helg. Kanskje kan jeg heve meg betrakteli­g, og får jeg krydret det med et høydeoppho­ld, så kan det vaere himmelfors­kjell på formen om to måneder. Det avgjørende er:

– Jeg må tåle dette, jeg må tåle trening og jeg må tåle flere konkurrans­er. Gjør jeg det, så kan alt skje. I hvert fall i sprint. Sprinten lørdag og på Gålå kommende helg avgjør om det blir verdenscup før jul på meg.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Petter Northug under herrenes 15 km på Beitostøle­n fredag.
FOTO: NTB SCANPIX Petter Northug under herrenes 15 km på Beitostøle­n fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway