Fædrelandsvennen

Nå blir det utredning av el-ferjedrift i Kristiansa­nd

- KJETIL REITE

Vidar Kleppe (Dem) kaster seg på den grønne bølgen og sikrer flertall forslaget om elferjer.

– Vi er opptatt av praktiske løsninger og vil legge til rette for at folk skal reise kollektivt. Så dette er absolutt noe som vi er positive til. Og i denne saken er vi på vippen, sier Vidar Kleppe, gruppelede­r i Demokraten­e.

Som Faedreland­svennen skrev fredag, vil seks partier i bystyret ha en skikkelig gjennomgan­g av om det er mulig å få til passasjerf­erjer i Kristiansa­nd. De har 25 representa­nter i bystyret. Med Demokraten­es to representa­nter blir det flertall.

– Jeg husker tilbake fra da Kjell Landmark tok dette opp i bystyret. Da ble han ledd av. Men han var en oppriktig politiker og det er bra at vi kan få til dette.

Kjell Landmark satt i bystyret for Miljøparti­et De Grønne og tok opp saken ved flere anledninge­r. Blant annet i et forslag i 1997.

Det er en rekke ubesvarte spørsmål ved ferjedrift, blant annet om folk vil ta en ferje fra Vågsbygd til sentrum når det er en motorvei stort sett hele veien inn. Det kan også bli høye driftskost­nader.

Selv om en rekke partier er vennlig innstilt til å sjøtranspo­rt, kan det likevel vaere langt fram. Hvis ferjedrift­en skal inn i en framtidig byvekstavt­ale, vil den konkurrere med andre transportl­øsninger. Så skal man velge de løsningene som bidrar til å bremse biltrafikk­en.

– Det er nettopp derfor vi må få en utredning og se om dette lar seg gjøre, sier Vidar Kleppe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway