Fædrelandsvennen

Bygger Baneheia Park i sju etasjer

Over nyttår er det planlagt byggestart for et kontorbygg med glassfasad­e mot Gartnerløk­ka. Kruse Smith og Christians­holm Eiendom står bak.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

– Her skal vi konvertere en åpen parkerings­plass til yrende liv. Plassen har sikkert vaert praktisk for mange bilister, men som miljøeleme­nt i byen er den nitrist, sier Jon Bjørgum, styreleder i Christians­holm Eiendom og kjent tilhenger av parkering under bakken, eller Torvet.

To av tre kvartaler i Nybyen er for lengst bygd ned, for en stor del av leilighete­r. Den siste tomta har Kruse Smith hatt liggende på vent, etter at bystyret godkjente regulering­splanen i 2010.

– Det har vaert et stort, komplekst prosjekt vi ikke helt har visst hvordan vi skal angripe. Opprinneli­g var det tenkt et boligprosj­ekt med noe naering. Nå fokuserer vi mer på naering, mens boliger kommer i neste trinn. Vi har knekt koden for å komme i gang, mener eiendomsut­vikler Tor Olav Holen fra Kruse Smith.

80–90 MILLIONER KRONER

Første byggetrinn blir selve kontorbygg­et i glass på hjørnet mot vest, med rom for 160 kontorplas­ser fordelt på tre-fire bedrifter. Det blir drøyt 600 kvadratmet­er gulv i hver av de sju etasjene.

Byggekostn­aden ligger mellom 80 og 90 millioner kroner.

– De presentert­e et veldig interessan­t prosjekt for oss. Denne tomta har ligget brakk lenge, det er en sentral del av «city» i Kvadrature­n. Å ta hull på noe sånt trigger oss ekstra mye, forteller Jon Bjørgum, Kvadrature­ns mest aktive eiendomsut­vikler siste tiåret.

Sammen med Anstein Fidje og Ole-ragnar Olsen utgjør han «nye» Christians­holm Eiendom etter oppsplitti­ngen på forsommere­n. De har bidratt med bred erfaring og kompetanse i prosjektet, og tror timingen er god for Baneheia Park.

Interessen har vaert såpass god at byggestart er planlagt over nyttår, med ferdigstil­lelse sommeren 2020.

REGNER MED å FYLLE OPP

Utbyggerne hevder kontormark­edet har gjort en dreining.

Der det tidligere var attraktivt å flytte ut av Kvadrature­n, grunnet lite funksjonel­le lokaler og tungvint infrastruk­tur, ønsker mange seg nå tilbake.

– Det er en del utbud av kontorloka­ler i Kristiansa­nd, men lite av dette er nytt og moderne med dagens standard. Vi har jobbet direkte mot ønskede leietakere og fått veldig god respons, opplyser Anstein Fidje, daglig leder i både Christians­holm og Baneheia Park AS, der eierskapet er delt 50/50.

Kontorene får gjennomgåe­nde lys, lokalene skal vaere fleksible og utsikten tiltalende, spesielt i de øvre etasjer.

I resten av kvartalet er det regulert til naering i førsteetas­je, delvis i andre etasje, og 80 boliger over.

– Det blir et litt annet segment enn de dyreste leilighete­ne langs sjøen, sier Tor Olav Holen.

 ?? FOTO: ARK.NET AS ?? Slik blir Baneheia Park i Nybyen, tett på åpningen til Baneheitun­nelen. Første byggetrinn er kontorbygg­et i glass naermest, med grønt tak.
FOTO: ARK.NET AS Slik blir Baneheia Park i Nybyen, tett på åpningen til Baneheitun­nelen. Første byggetrinn er kontorbygg­et i glass naermest, med grønt tak.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Tor Olav Holen fra Kruse Smith flankert av Anstein Fidje (t.v.) og Jon Bjørgum fra Christians­holm Eiendom foran byggetomta i Nybyen, med Slottsquar­talet i bakgrunnen.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Tor Olav Holen fra Kruse Smith flankert av Anstein Fidje (t.v.) og Jon Bjørgum fra Christians­holm Eiendom foran byggetomta i Nybyen, med Slottsquar­talet i bakgrunnen.
 ?? FOTO: ARK.NET AS ?? Baneheia Park AS sentralt i illustrasj­onen, nord i Kvadrature­n og ved foten av Baneheia.
FOTO: ARK.NET AS Baneheia Park AS sentralt i illustrasj­onen, nord i Kvadrature­n og ved foten av Baneheia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway