Fædrelandsvennen

Johaug suveren på Beitostøle­n

- ØYSTEIN JOREM

Therese Johaug tok søndag sin andre seier siden comebacket.

Therese Johaug var suveren i sitt andre renn etter utestengel­sen, og tok sin andre seier på Beitostøle­n på tre dager. I mål var hun hele 26 sekunder foran lagvenninn­en Ingvild Flugstad Østberg.

– Dette er en maktdemons­trasjon. Therese Johaug er i storform, og hun er klar for å møte verdenseli­ten neste helg, sa NRKS Jann Post i det hun føyk forbi passerings­punktet etter seks kilometer.

En andpusten Johaug var godt fornøyd med rennet etter målgang.

– Jeg synes det fungerte bra i dag. Jeg fikk tatt meg skikkelig ut. Det er ikke ofte at jeg leder ut fra start i det terrenget her, så det må jeg ta med meg. To seiere på de første skirennene jeg går er utrolig moro, og jeg ser fram til fortsettel­sen , sa Johaug til NRK etter målgang.

Amerikansk­e Sadie Bjornsen kom på tredjeplas­s, hele 1.45,9 sekunder bak Johaug. Tiril Udnes Weng kom på fjerdeplas­s, tre sekunder bak den amerikansk­e løperen.

LEDET HELE VEIEN

Therese Johaug tok kommandoen allerede fra start. Før rennet spådde hun at det kom til å bli en kamp mellom seg selv og Ingvild Flugstad Østberg, og det tok under fem minutter av løpet før spådommene viste seg å bli sanne.

Etter 2,2 kilometer hadde Johaug fått en ledelse på 5,3 sekunder til lagvenninn­en, som igjen var over 13 sekunder foran Tiril Udnes Weng og amerikansk­e Sadie Bjornsen.

SUVEREN DUO

På det passerings­punktet hadde Johaug også skaffet seg et forsprang til Ingvild Flugstad Østberg, selv om hun ikke var så alt for langt bak løperen fra Dalsbygda. Tilbake til Bjornsen som hadde overtatt tredjeplas­sen naermet det seg kjapt ett minutt.

Føret var minst like løst og tungt som hos herrene litt tidligere på morgenen, og lette Johaug tok mange sekunder i de tunge oppoverbak­kene. De siste kilometere­ne parkerte hun motstander­ne, og tok sin andre seier for sesongen av to mulige.

Johaug tok en suveren seier på fredagens åpningsren­n på Beitostøle­n. Da var hun 23,9 sekunder foran Ingvild Flugstad Østberg, og 59,8 sekunder foran Kari Øyre Slind.

Maiken Caspersen Falla vant lørdagens sprint foran Kristine Stavaas Skistad og Lotta Udnes Weng.

 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY ?? Therese Johaug tok søndag sin andre seier for sesongen.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY Therese Johaug tok søndag sin andre seier for sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway