Fædrelandsvennen

Har nådd alle mål halvveis i sesongen

Vipers har hatt sin beste høst noen sinne. Ole Gustav Gjekstad ser potensiale­t for et langt bedre Vipers fremover.

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

Vipers avsluttet høstsesong­en med seier over FTC lørdag. Det betyr at laget fra Kristiansa­nd tar med seg fire poeng inn i hovedrunde­n i Champions League. Så langt har de aldri nådd i den gjeveste turneringe­n.

– Vi tar med oss fire poeng til mellomrund­en, er i cupfinalen og har ikke tapt i serien. Det er meget pluss, ler Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

Gjekstad var ikke sikker på hva han skulle forvente av utvikling da han tok over Vipers, men én ting er han klar på. De er ikke ferdig med utviklinge­n.

– Visste ikke helt hva jeg skulle tro før sesongen, men jeg vet at vi har veldig store muligheter for å utvikle oss videre, og vi er langt fra ferdige, smiler Gjekstad.

GLAD FOR TILLITEN

Én lokal spiller som har tatt store steg denne sesongen er Karoline Olsen. Den venstre kantspille­ren har nytt stor tillit under Gjekstad - og det er hun naturlig nok fornøyd med.

– Jeg synes jeg har fått mer tillit. Jeg har jobbet bra på trening. Vi er tre spillere som alle har gjort det bra i den posisjonen, så man må levere i de minuttene man får, sier Olsen som er klar på at utviklinge­n har vaert bedre i år enn tidligere

– De siste årene har jeg vaert mye på benken – og det er klart at man laerer mest og best av å spille, sier 20-åringen som også er storfornøy­d med hvordan laget har prestert.

– VIST FOLK HVA VI KAN

Katrine Lunde har opplevd det meste som håndballsp­iller. Nå skal hun til EM i Frankrike med landslaget. Hun mener at Vipers har fått vist hvor gode de faktisk er med å gå videre i Champions League med fire poeng fra gruppespil­let.

– Det å ha fire poeng i stedet for to betyr mye. I tillegg har vi fått vist folk hva vi kan, sier Lunde.

Landslagsm­ålvakten mener Vipers har blitt bedre på det meste den siste tiden.

– Vi har tatt steg for steg. Vi har blitt bedre over hele fjøla egentlig, sier Lunde som mener at Vipers må forbedre seg i seriespill.

– Jeg synes vi må bli litt jevnere i serien. Vi kan ikke slippe oss ned der selv om vi spiller Champions League, så profesjone­lle må vi vaere, fastslår 38-åringen.

Henny Reistad er inne i sin første sesong for Vipers. Hun er fornøyd med måten hun har kommet inn i laget.

– Det har vaert en fin reise med mye nye inntrykk. Jentene har tatt sykt godt i mot meg etter at jeg kom, sier Reistad som først og fremst er opptatt av hvordan det har gått sportslig.

– Vi har nådd alle målene våre, så sportslig har det vaert bra, sier bakspiller­en som leverte en meget god kamp mot FTC. Den siste kampen før hun skal på sin første landslagss­amling.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? Ole Gustav Gjekstad er ikke ferdig å utvikle Vipers.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX Ole Gustav Gjekstad er ikke ferdig å utvikle Vipers.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway