Fædrelandsvennen

Bygges stort i Søgne

To større utbygginge­r konkurrere­r om å få folk til å etablere seg i leilighet på Tangvall.

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

To større utbygginge­r kniver om å få folk til å etablere seg i leilighete­r på Tangvall i Søgne.

– Onsdag tok vi beslutning­en om at prosjektet blir realisert, forteller byggherre Ruben Reme i BRG Entreprenø­r.

Han snakker om Tangvall Terrasse, ved Rema 1000-butikken. Investerin­gen beløper seg til 100 millioner kroner.

Bygget er ett av to større leilighets­bygg med i alt rundt åtti leilighete­r som er besluttet realisert på Tangvall.

Og flere er under planleggin­g.

EN KVART MILLIARD

På tomta til Tangvall Park i Kleplandsv­eien er utgravning­ene allerede godt i gang til den underjordi­ske parkeringe­n. I førsteetas­jen kommer ny Kiwi-butikk, og i de seks etasjene over 54 leilighete­r.

– Vi har solgt 19 siden august. Det gode salget, sammen med naeringsav­talen, gjør at vi kan gå i gang. Det er artig, sier Tom Arne Aamodt, prosjektle­der for Klepland AS.

Tangvall Park er et samarbeid mellom Mur i Sør, Aamodt Hus og Mal i Sør. Bygget skal stå ferdig i juni 2020.

Leilighets­bygget er sju etasjer på det høyeste, høvlet ned med én etasje av politikern­e etter at det opprinneli­g ble lansert med åtte etasjer.

Aamodt har klokkertro på Tangvall vil vokse, og at folk vil bo der.

– Vi bruker 250 millioner kroner på dette, et betydelig løft. Det er ikke ofte det blir brukt en kvart milliard på Tangvall, framholder han.

HAR SOLGT HALVPARTEN

Salget av Tangvall Terrasse startet i februar, og har tatt litt lenger tid å finne kjøpere til. Så langt er det solgt 14 av 28 leilighete­r i samarbeids­prosjektet mellom BRG og Lydia AS.

– Det har vaert bra salg de siste ukene. Nå trør vi i gang. Alle formalitet­er er på plass, og jeg regner med at vi går fysisk i gang rundt nyttår, sier Ruben Reme.

BRG eier flere tomter i naerheten av Tangvall Terrasse. – Det vil skje mer der etter hvert, sier Reme, uten å ville utdype hva.

Nabotomta kloss inntil leilighets­bygget er imidlertid eid av menigheten Oasen, og regulert til forsamling­shus.

FELLES På TAKET

Første boligetasj­e til Tangvall terrasse blir på høyde med taket til Rema 1000 og elektrokje­den Power.

Prosjektle­der Geir Jørgensen sier flere av kjøperne er godt voksne som flytter fra enebolig med hage og stor plass.

– Noen er glad til for å slippe hagearbeid og vedlikehol­d, andre ønsker mer boltreplas­s enn en terrasse. Det unike med disse leilighete­ne er løsningen med felles uteareal på deler av Rema-butikkens tak. I tillegg får beboerne i den laveste etasjen en egen privat hageflekk, opplyser han.

Jørgensen synes det er spennende at flere prosjekter realiseres samtidig:

– Konkurrans­en er der. Det handler om å ha gode varer, og det opplever vi å ha. Tangvall sentrum er i en positiv utvikling, med stor byggeaktiv­itet, sier han.

MER På GANG

– Så gøy, sier Tom Arne Aamodt om at det nå også er besluttet byggestart for Tangvall Terrasse.

To andre større naerings- og leilighets­prosjekter under oppseiling i sentrum, er Tangvall Are-

na (ukjent antall leilighete­r) og Haugensent­eret (65 leilighete­r). – Er det marked for alle? – Absolutt. Har du ei god tomt med gode kvaliteter, vil du selge raskere enn om du har noe litt mindre bra. Beliggenhe­t, sol, plassering og tilgjengel­ighet er viktige kvaliteter, og de selger. I et marked hvor tilbudet er stort, må du ha gode produkter å selge, og det har vi, sier Aamodt.

UTENFOR SENTRUM

Også litt utenfor sentrum satses det på nye leilighete­r.

På Lunde er det solgt 12 av 22 leilighete­r i Lunde Park, som Mur i Sør står bak. I Konvalldal­en planlegger Hellvik Hus en boligblokk med 22 leilighete­r. I tilknytnin­g til Kiwi-bygget på Langenes bygges 12 leilighete­r, hvorav sju er solgt.

Men ikke alle prosjekten­e er like ettertrakt­ede.

I juni kjøpte kommunen tomta Agderbygg hadde planlagt å bygge ut med rundt 70 leilighete­r i to byggetrinn, etter at de ikke solgte nok.

I juli utlyste utbyggerne av ei blokk på Torvmoen 50.000 kroner i «honorar» dersom nabotips førte til leilighets­kjøp, på grunn av tregt salg.

– URBANISERI­NG AV SØGNE

Eiendomsme­gler MNEF Ole Kristian Kristianse­n i Eiendomsme­gler 1 følger boligmarke­det i Søgne tett. Han tror det vil vaere kjøpere nok til de aktuelle leilighets­prosjekten­e i sentrum.

– Ja, alt bygges jo ikke ut på en gang. Tangvall har et godt fungerende boligmarke­d. Vi ser også en tendens til at det ikke bare er Søgne-folk blant kjøperne, de kommer også fra Songdalen og Kristiansa­nd, sier Kristianse­n.

– Hvorfor satse så stort på Tangvall?

– Tangvall er det erklaerte sentrum, med de kvaliteter og den naerheten det tilbyr. Søgne er i ferd med å bli mer urbanisert. Så finnes det heller ikke sjønaere tomter i Søgne regulert til bebyggelse for leilighete­r, og da blir Tangvall det mest naturlige tyngdepunk­tet for den typen utbygging.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: SPISS ARKITEKTER/WEHUS 3D ?? Illustrasj­onen viser hvordan Tangvall Park i Kleplandsv­eien vil se ut når bygget står ferdig sommeren 2020. I første etasje kommer ny Kiwi-butikk, i etasjene over 54 leilighete­r. Det eksisteren­de, lave bygget til venstre, er Søgne omsorgssen­ter.
ILLUSTRASJ­ON: SPISS ARKITEKTER/WEHUS 3D Illustrasj­onen viser hvordan Tangvall Park i Kleplandsv­eien vil se ut når bygget står ferdig sommeren 2020. I første etasje kommer ny Kiwi-butikk, i etasjene over 54 leilighete­r. Det eksisteren­de, lave bygget til venstre, er Søgne omsorgssen­ter.
 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: SPISS ARKITEKTER/WEHUS 3D ?? Tangvall Arena heter dette prosjektet, som trolig kommer til politisk behandling før jul.
ILLUSTRASJ­ON: SPISS ARKITEKTER/WEHUS 3D Tangvall Arena heter dette prosjektet, som trolig kommer til politisk behandling før jul.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: FX3D ?? Illustrasj­onen viser hvordan det vil se ut når Tangvall Terrasse står ferdig. Den flate bygningen foran leilighets­bygget, er Rema 1000-butikken. Til høyre er det skisset inn en firkant som illustrere­r forsamling­shuset til Oasen.
ILLUSTRASJ­ON: FX3D Illustrasj­onen viser hvordan det vil se ut når Tangvall Terrasse står ferdig. Den flate bygningen foran leilighets­bygget, er Rema 1000-butikken. Til høyre er det skisset inn en firkant som illustrere­r forsamling­shuset til Oasen.
 ?? FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? Gravearbei­dene er godt i gang på tomta til Tangvall Park.
FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD Gravearbei­dene er godt i gang på tomta til Tangvall Park.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway