Fædrelandsvennen

Avdødes ekskone: – Han var en slagen mann ogfortalte han var blitt dopet ned

-

Ett år før 66-åringen ble funnet død oppsøkte han ekskona på jobb. Han skal da ha fortalt at tiltalte hadde dopet ham ned og stjålet alle pengene hans.

I går formiddag vitnet ekskona til mannen som døde på First Hotel 6. april 2014. Hun fortalte i retten at hun fikk besøk av eksmannen mens hun var på jobb 6. april 2013, det vil si nøyaktig ett år før han døde.

– Han var en slagen mann. Helt i bånn. Han fortalte at han var blitt dopet ned. De hadde tatt alle tablettene, alle pengene og pinkoden hans, fortalte ekskona.

TILTALT FOR NEDDOPING

66-åringen hadde med seg en kvinne som ekskona oppfattet var søsteren til tiltaltes nye kjaereste. Kvinnen skal ha vaert bekymret for sin bror.

– Han fortalte at NN (tiltalte) og den nye kjaeresten hadde kommet inn i leilighete­n hans. Han ble dopet ned, sa ekskona i retten.

Mannen som blir omtalt som «den nye kjaeresten» avviser at han var delaktig i neddoping av tiltaltes ekskjaeres­te.

– Jeg har aldri vaert inne i den leilighete­n, sier mannen til Faedreland­svennen.

Han skal selv ha blitt dopet ned av tiltalte flere ganger i 2013 og 2014. Kvinnen er tiltalt også for dette forholdet.

Tiltalen omfatter også neddopinge­n og tyveriet den avdøde ekskjaeres­ten (66) fortalte sin ekskone om i 2013.

GIKK RYKTER OM DRAP

I den samme samtalen skal eksmannen ha fortalt at tiltalte hadde sagt til ham at hun hadde tatt livet av sin far i 2002.

På spørsmål fra tiltaltes forsvarer svarte avdødes ekskone at det i mange år hadde gått rykter om at tiltalte hadde tatt livet av sin far.

– Det har vaert et sånt rykte fra tidligere, at han døde av elektrisk støt. Det har vaert et rykte som har gått på byen, sa ekskona.

Hun bekreftet at hun hadde snakket med andre om dette og utelukket heller ikke at hun kan ha brakt det på bane i samtaler med sin eksmann.

Ekskona spurte 66-åringen om

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Politiadvo­kat Ragnhild Helgesen og statsadvok­at Leif Aleksander­sen represente­rer påtalemynd­igheten i straffesak­en mot den drapstilta­lte kvinnen.
FOTO: JACOB BUCHARD Politiadvo­kat Ragnhild Helgesen og statsadvok­at Leif Aleksander­sen represente­rer påtalemynd­igheten i straffesak­en mot den drapstilta­lte kvinnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway