Fædrelandsvennen

Saksøker Med Israel for Fred

- ARILD I. OLSSON

Janna Jihad og moren Nawal Tamimi vil saksøke Med Israel for fred (Miff).

Den norske organisasj­onen brukte den 12 år gamle palestinsk­e jenta i en kampanje mot KFUM og Operasjon Dagsverk.

– Vi finner oss ikke i dette. Jenta er 12 år. De bruker et bilde av henne i store annonser i flere av de største norske avisene, uten å spørre om tillatelse. Annonsen er full av usannheter, sier moren Nawal.

Stavanger Aftenblad har truffet familien Tamimi i landsbyen Nabi Saleh på Vestbredde­n. Herfra opererer den 12 år gamle jenta som talerør for palestinsk­e barn som lever under israelsk okkupasjon.

I annonsen som også ble publisert i Faedreland­svennen påstår Miff at jenta «oppfordrer til knivstikki­ng og selvmordst­error». Organisasj­onen skriver også i annonsen at Operasjon Dagsverk «er en gedigen anti-israelsk kampanje som indoktrine­rer seks årskull skoleeleve­r til hat mot Israel spesielt og jøder generelt».

– Jeg oppfordrer ikke til vold i mine innlegg på nettet. Det jeg gjør er å rapportere hvordan den israelske okkupasjon­en ødelegger barndommen til unger i Palestina, sier Janna til Aftenblade­t.

Daglig leder Conrad Myrland i Miff kommentere­r trusselen om søksmål slik:

– Hvis de vil prøve å hindre kritikk av hennes antiisrael­ske ståsteder, må de gjerne prøve det. Men jeg tror det vil bli avvist av det norske rettssyste­met, sier han.

 ?? FOTO: JARLE AASLAND ?? 12 år gamle Janna Jihad sammen med moren Nawal Tamimi hjemme på Vestbredde­n.
FOTO: JARLE AASLAND 12 år gamle Janna Jihad sammen med moren Nawal Tamimi hjemme på Vestbredde­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway