Fædrelandsvennen

– Vi har laert mye av disse sakene

- STEINAR VINDSLAND

Noen av sakene fylkeslege­n slo alarm om fra Flekkefjor­d er flere år gamle. Det opplyser avdelingsl­eder Elisabeth Urstad ved kirurgisk avdeling ved Sørlandet sykehus Flekkefjor­d.

Det første hun gjorde etter å ha lest om sakene, var å sjekke hvilke det var og hva som er gjort i ettertid.

– Jeg så at noen av sakene er flere år gamle, den eldste fra 2013– 2014. Vi har gjennomgåt­t alle sakene på en grundig måte, og vi har laert mye av disse sakene og fortsatt med arbeidet for å forbedre pasientsik­kerheten, sier Urstad.

Hun peker på at fylkeslege­n har tatt utgangspun­kt i saker som er ferdig behandlet hos Fylkesmann­en i perioden januar 2016 til september 2018, men saksbehand­lingstiden på saker kan vaere lang.

– I fjor hadde vi en arbeidsgru­ppe innen ortopedi og kirurgi som jobbet veldig godt med å forbedre rutiner og prosedyrer, og samtidig la enda mer vekt på samarbeid med sykehuset i Kristiansa­nd og Arendal, sier Urstad.

«Sykehus i team» er begrepet som betyr at helseperso­nell skal rådføre seg med folk som kan like mye – og gjerne mer – enn dem selv, når det gjelder diagnostis­ering og behandling. Det vil si at små og store sykehus som er innen samme helseforet­ak skal samarbeide både om oppgaver og fagutvikli­ng.

– Fylkeslege­n peker på at ansatte i Flekkefjor­d sjelden har meldt fra om alvorlige hendelser, hvorfor har det vaert slik?

– Det er beklagelig at vi ikke har meldt fra i de sakene fylkeslege­n trekker fram. Men det er en generell utfordring i hele SSHF med meldekultu­r som vi jobber mye og systematis­k med i helseforet­aket, sier Urstad.

 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Assisteren­de fylkeslege Aud Garmann Askevold (t.h.) forteller styret i Sørlandet sykehus at Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder er bekymret for Sørlandet sykehus Flekkefjor­d.
FOTO: STEINAR VINDSLAND Assisteren­de fylkeslege Aud Garmann Askevold (t.h.) forteller styret i Sørlandet sykehus at Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder er bekymret for Sørlandet sykehus Flekkefjor­d.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? Avdelingsl­eder Elisabeth Urstad ved kirurgisk avdeling ved Sørlandet sykehus Flekkefjor­d.
ARKIVFOTO Avdelingsl­eder Elisabeth Urstad ved kirurgisk avdeling ved Sørlandet sykehus Flekkefjor­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway