Fædrelandsvennen

– Jeg er glad jeg sitter he

I 2014 havnet 58-åringen på sykehus etter å ha drukket et glass cola han fikk av den drapstilta­lte kvinnen. Tre måneder seinere ble tiltaltes ekskjaeres­te (66) funnet død på et hotellrom i Kristiansa­nd.

-

– Jeg er glad jeg er i live. For at barna mine har en far. Jeg er glad jeg sitter her i dag, sa 58-åringen da han forklarte seg i Kristiansa­nd tingrett tirsdag.

58-åringen bodde sammen med den drapstilta­lte kvinnen for noen år siden. I løpet av to måneder i 2011 og 2012 skal kvinnen ha stjålet kredittkor­tet hans og brukt 150.000 kroner.

– Hun sa hun skulle betale meg tilbake med farsarven, sa kristiansa­nderen.

BLE INNLAGT På SYKEHUS

Tiltalte skal også ha dopet ham ned tre ganger i 2013 og 2014. Den siste gangen, 3. januar 2014, ble han innlagt på sykehus i flere dager.

– Jeg fikk cola i et ølglass av henne. Jeg ringte etter drosje fordi jeg ikke følte meg i stand til å kjøre. Så husker jeg ikke noe før jeg havnet på sykehuset.

Den tiltalte 43-åringen nekter straffskyl­d for alt hun er tiltalt for. Forsvarer Olav Sylte ønsker ikke å svare på om kvinnen har dopet ned 58-åringen eller ikke.

– Hun har ikke avgitt forklaring. Det jeg kan si er at det er flere som har oppfattet mannen som ruset. Så har han pekt på henne som årsaken til det, sier Sylte.

Han mener det ikke går an å stole på 58-åringens historie. I retten trakk Sylte fram at mannen er blitt avhørt sju ganger.

– Har du slitt med dårlig hukommelse, spurte Sylte.

– Ikke som jeg vet, svarte 58-åringen.

FAREN I BADEKARET

Under sin forklaring hevdet han at tiltalte har fortalt at faren viste henne et testamente hvor hun ville arve 13–14 millioner kroner.

– Det ble lagt i en safe og skal ha blitt stjålet. Hun har vaert ute etter dette.

Det er uklart om dette testamente­t faktisk har eksistert.

58-åringen hevdet også at tiltalte har fortalt ham at det var hun som fant faren død i badekaret i mars 2002.

Politiet ble varslet om dødsfallet av en kamerat av tiltaltes far. Hvor kvinnen befant seg på dette tidspunkte­t er uvisst.

– KUNNE VAERT TREDJE OFFER

58-åringen fortalte at han opplevde den drapstilta­lte 58-åringen som en søt og hyggelig kvinne da de ble kjaerester og flyttet sammen rundt 2011.

– Så utviklet det seg i negativ retning. Hun brukte mye tid på dette med barneverne­t. Og den arven. Men spesielt barneverne­t, sa mannen.

Ifølge tiltalen ble 58-åringen dopet ned med samme type sovemiddel som ble funnet i 66-åringen som ble funnet død på First Hotel 6. april 2004.

– I ettertid har jeg tenkt på om hun eksperimen­terte med en dødelig dose. At jeg kunne vaert et tredje offer, sa 58-åringen i retten.

4. januar 2014, mens 58-årin-

SAKEN 43-åring tiltalt

Den 43 år gamle kvinnen er tiltalt for to tilfeller av forsettlig drap. Hun er også tiltalt for å ha dopet ned en tidligere kjaereste ved tre anledninge­r i 2013 og 2014.

Saken har vaert under etterforsk­ning siden kvinnens 66 år gamle ekskjaeres­te ble funnet død på First Hotel i Kristiansa­nd 6. april 2014.

Under etterforsk­ningen av 66-åringens dødsfall fikk politiet mistanke om at kvinnen også hadde tatt livet av sin 52 år gamle far i 2002.

43-åringen nekter straffskyl­d for samtlige forhold.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? I 2013 og 2014 skal 58-åringen ha blitt dopet ned tre ganger av den drapstilta­lte kvinnen. Tirsdag forklarte han seg i Kristiansa­nd tingrett.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN I 2013 og 2014 skal 58-åringen ha blitt dopet ned tre ganger av den drapstilta­lte kvinnen. Tirsdag forklarte han seg i Kristiansa­nd tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway