Fædrelandsvennen

R i dag

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

gen lå på sykehus, sendte tiltalte en melding til en bekjent. I meldingen skrev kvinnen «dødslek».

– Hvis den var rettet mot meg så har jeg ikke ord, sa 58-åringen i retten.

Kvinnens forsvarer mener meldingen er tatt ut sin sammenheng.

– Det er ingenting i konteksten som knytter meldingen til dette vitnet eller andre aktører i denne saken, sier Sylte.

– FORTALTE OM PILLER

58-åringen fortalte i sitt vitnemål at han også snakket med 43-åringen om det som skjedde da kvinnens tidligere kjaereste ble funnet død.

– Hun fortalte at han lå med dyna rundt seg og sov tungt. Hun fikk ikke kontakt med ham og gikk fra hotellet, sa 58-åringen.

Tiltalte skal også ha sagt at det lå piller på golvet og i senga på hotellromm­et.

I retten ble 58-åringen konfronter­t med at han ikke nevnte dette da han ble avhørt i 2014.

– Hvorfor gjorde du ikke det, spurte forsvarer Sylte.

– Det kan jeg ikke svare på, svarte 58-åringen.

I retten kom det også fram at han og 66-åringen hadde en voldelig konfrontas­jon fem måneder før 66-åringen døde.

– Han kom stormende inn døra. Jeg trakk meg unna, men så hørte jeg at hun (tiltalte) ropte etter hjelp. Jeg tok tak i ham (66-åringen) og la ham i bakken. Om han slo golvet i betonggolv­et vet jeg ikke, men det var blod der, sa 58-åringen.

66-åringen anmeldte forholdet 9. november 2013, opplyste aktor Ragnhild Helgesen i retten.

Rettssaken avsluttes 24. januar. – Vi har blitt enige med Arbeiderpa­rtiet om at vi ikke vil si noe før kommunesty­ret, sier gruppelede­r Daniel Bakken (KRF).

God Driv vil bruke to milliarder kroner på 500 leilighete­r og 30.000 kvadratmet­er kjøpesente­r på Hunsøya. Saken skal egentlig behandles i bygg- og miljøutval­get førstkomme­nde torsdag, men der vil det ikke komme noen avgjørelse.

– Det blir altfor heftig at vi får denne saken på en torsdag, og så skal vi allerede mandagen etter diskutere den på gruppemøte­t. Vi trenger mer tid, sier Bakken.

Han legger til at det ikke vil få noen konsekvens­er for utbyggerne, siden saken uansett ikke ville blitt endelig avgjort før kommunesty­remøtet 13. desember.

– Dette betyr ikke at saken utsettes. Det innebaerer bare at partiene trenger litt lenger tid på å bestemme seg, forklarer Bakken.

PLANLAGT I 12 år

Ap og KRF har tilsammen fem av ni medlemmer i bygg- og miljøutval­get. Det er derfor flertall for å «ta saken til orienterin­g», og avgjøre den først i kommunesty­ret.

– Vi hadde et møte med God Driv i går, og fikk presentert planene. De har brukt 12 år på dette. For å få ei seriøs behandling av denne planen må vi utsette den til kommunesty­ret, sier Bakken.

God Driv sier til Faedreland­svennen at de hadde et greit møte med politikern­e, men de ønsker ikke å kommentere saken på dette tidspunkte­t.

AP SKAL HA PARTIMØTE

Solveig Robstad av bygg- og miljøutval­get, bekrefter at den endelige behandling­en i saken blir i kommunesty­ret.

– Vi må treffe medlemmene våre og avholde et partimøte siden det er snakk om en så stor sak. Det skal vi avholde 3. desember, forklarer Robstad.

Hun sier at det helt sikkert vil bli diskusjon og informasjo­n i bygg- og miljøutval­get likevel, men at avgjørelse­n vil falle i kommunesty­ret 13. desember.

(Ap), leder

OPPOSISJON­EN KRITISERER

Jens Røed (H) sier at han ble sjokkert da han leste hva KRF og Ap hadde bestemt seg for.

– Jeg trodde ikke mine egne øyne. Nå har vi hatt tolv år på oss. Det har vaert innsigelse­r, men alle er ryddet av veien. Det var budskapet vi ble presentert. Da må man jo ha tenkt såpass mye gjennom denne saken tidligere at man er klare til å konkludere. Jeg skjønner ikke hvorfor dette skal utsettes enda ei gang, sier han.

Alexander Etsy Jensen (Frp) støtter Røed fullt ut.

– Er det mulig? Så det begrunnet med at man ikke har hatt god nok tid. Det er nesten ingenting som er endret fra høringsutk­astet som et enstemmig kommunesty­re gikk inn for. Det at de kommer i tolvte time og begrunner det med bedre tid synes jeg er utidig, og utrolig lite framoverle­nt. Jeg har nesten ikke ord. Hvilke motiver ligger bak dette? spør han.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? 43-åringens forsvarer, Olav Sylte, mener retten ikke kan feste lit til 58-åringens forklaring.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN 43-åringens forsvarer, Olav Sylte, mener retten ikke kan feste lit til 58-åringens forklaring.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway