Fædrelandsvennen

Reinhartse­n-spesialite­ter skal til restaurant­er i hele Norge

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

Snart kan Reinhartse­n-spesialite­ter havne på restaurant­bord landet rundt. Det sørger en ny distribusj­onsavtale mellom Reinhartse­n Engros og Asko for.

Han er daglig leder hos Reinhartse­n Engros AS på Fiskebrygg­a i Kristiansa­nd og snakker om Norgesgrup­pens grossistse­lskap Asko. De to bedriftene har lenge samarbeide­t om distribusj­on av hele 400 Reinhartse­n-produkter, men bare innen Agder.

Nå skal Asko sørge for at et spesialite­tsutvalg tilbys hoteller og restaurant­er over hele Norge.

VARMRØKT MAKRELL

– Varmrøkt laks med chili og koriander. Vanlig røkelaks og gravlaks. Skipperbur­gere, fiskekryd- der, tre løk sild. Ja, og så varmrøkt makrell, selvfølgel­ig! forteller Moen og holder utrolig nok på å glemme det siste.

– Dere satser på at kokkene rundt om i landet skal kreve produktene på innkjøpsli­sta?

– Asko har egne selgere i alle åtte regioner, og vi er med i markedsfør­ingsorgani­sasjonen Konsum Gruppen Norge, sammen med en rekke andre, kjente merkevarer innen mat og drikke. Et av dem er Hennig-olsen Is, forresten. Vi har samarbeid med NHO Reiseliv og andre markeds- føringsakt­ører. Og ikke minst stoler vi på at Reinhartse­ns mange bransjeutm­erkelser har gjort kokkene godt oppmerksom­me på oss, svarer Rune Steen Moen.

Han forteller ellers at Reinhartse­n Engros AS bare har én kunde i dette opplegget: Asko, naermere bestemt hovedkonto­ret i Oslo. Så selger Asko videre.

– Og produktene er av kategorien­e frys, kjøl og tørr, ikke dagsferske som absolutt må fram til sluttkunde­n øyeblikkel­ig, understrek­er Moen.

– GOD OMSETNINGS­ØKNING

– Venter dere salgsøknin­g nå?

– Vi ser for oss en god omsetnings­økning, ja.

– Og klarer dere å tjene penger når dere selger til svaere Asko?

– Avtaleforh­andlingen var ingen kjaere mor, men vi er fornøyde likevel. Nå skal vi bygge videre fisk på fisk! sier Rune Steen Moen og ler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway