Fædrelandsvennen

Karrierens første trippel for Vidar Tjomsland

- RICHARD EKHAUGEN,

Vidar Tjomsland ble utvilsomt dagens mann på Sørlandets Travpark søndag. 35-åringen ga seg ikke før han hadde vunnet hele tre av kveldens løp.

Med 16 kuskeseier­e bokført så langt i 2018 går Vidar Tjomsland mot sin beste sesong i Norge siden 2008. Søndag tok den dyktige stallmanne­n for første gang i karrieren tre seiere under en og samme løpsdag.

– Dette var over all forventnin­g. Det er første gang jeg klarer å ta tre seiere på én løpsdag, så det var utrolig artig, fortalte 35-åringen rett etter målgang i kveldens siste løp.

Søgne-kusken innledet seiersrekk­en bak overraskel­sen Super Orlando allerede i det første løpet. Lisbeth Baugerød fra Hamresande­n har gjort en strålende jobb med den seks år gamle vallaken, som henviste sterke konkurrent­er til en plass i det slagne felt. Etter en voldsom avslutning vant Super Orlando på sterke 1.14,7a/2140 meter.

Ekstra spesiell ble Tjomslands seier nummer to for kvelden. Familiehes­ten Langlands Odin revansjert­e den ulykksalig­e oppløpsgal­oppen fra forrige løp, og holdt unna fra tet til seier på 1.26,2/2140 meter.

– Dette var utrolig moro! Samboeren min Stine og jeg har 50 prosent i hesten, i tillegg er foreldrene til Stine og en bror av henne med på hesten, det samme er min bror Simon og ytterliger­e en bekjent fra Rogaland. Vi er en fin gjeng med gode venner og familie, og i tillegg er døtrene til min bror og Stine sin bror veldig engasjerte i hesten, det er ekstra moro, understrek­et en fornøyd seierskusk.

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? Søgnemanne­n Vidar Tjomsland (35) og samboeren Stine Birkeland (33) kunne smile bredt etter at familiehes­ten Langlands Odin tok en råsterk seier søndag.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM Søgnemanne­n Vidar Tjomsland (35) og samboeren Stine Birkeland (33) kunne smile bredt etter at familiehes­ten Langlands Odin tok en råsterk seier søndag.
 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? Langlands Odin tok årets fjerde seier i det niende forsøket.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM Langlands Odin tok årets fjerde seier i det niende forsøket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway