Fædrelandsvennen

Ukkelberg satte løyperekor­d i Hålandshei­a rundt

- IVAR GOGSTAD,

Ingrid Ukkelberg løp inn til løyperekor­d i kvinneklas­sen i lørdagens tradisjons­rike arrangemen­t.

Det var ikke uventet at Ingrid Ukkelberg skulle vinne kvinneklas­sen. Hun seiret på klar personlig bestenoter­ing og klar forbedring av bestetid på løypen med 50.12.

I herreklass­en var det Lars Aanensen, PWC som vant med solid margin til neste mann med tiden 43.09, som også er hans personlige bestetid på løypen. Bestetid er det fremdeles Abraham Syum, MHI som har med 41.42 fra 2015, Helge Dolsvåg, KIF hadde i flere år beste tid med 41.50 fra 1982. Far til Lars, Bjørn, har løpt på 41.52 i 1993.

Det var vel noe av de flotteste forhold vi har hatt i løypen, sol, stille og relativt tørt på bakken. Vi har vel opplevd alle forhold, unntatt sommervarm­e. Folk har til tider sunket ned til låret på de verste myrstrekni­ngene, eller løpe med piggsko for ikke å skli på isen.

Årets Hålandshei­a Rundt var det 39. i rekken, og det første uten garderober. I år er gymsalen til Frøysland skole blitt revet og det skal bygges ny aktivitets­hall for skolen og hele området. Denne vil stå klar til skolestart neste år, og dermed også bli et flott sted for jubileumsl­øpet til neste år.

Løypen er 11,5 km og starter på Frøysland og går videre opp til skihytten hvor den følger en gammel skogsbilve­i/sti over til Skogen. Derfra går det på grusvei ned til Sodeland og asfalt ned til Buøya før en tar av opp til stemmen på Frøysland, en hard oppforbakk­e som tømmer de fleste for det lille de måtte ha igjen av energi.

 ?? FOTO: IVAR GOGSTAD ?? Ingrid Ukkelberg fra MIL løper inn til mål sammen med Kenneth Sløgedal, også MIL.
FOTO: IVAR GOGSTAD Ingrid Ukkelberg fra MIL løper inn til mål sammen med Kenneth Sløgedal, også MIL.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway