Fædrelandsvennen

Mener tiltaltes ekskjaeres­te ikke hadde ruset seg frivillig

Søsteren og kameraten til den 58 år gamle mannen som skal ha blitt dopet ned av den drapstilta­lte ekskjaeres­ten, mener det er usannsynli­g at han ruset seg frivillig.

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

Onsdag forklarte flere vitner seg om den drapstilta­lte kvinnens forhold til 58-åringen som skal ha blitt dopet ned flere ganger i 2013 og 2014.

I februar 2013 fikk 58-åringen besøk av sin søster (49) og en kamerat (59).

– Jeg snakket med ham på telefon. Han sa han var syk, men jeg hørte på stemmen hans at det var noe. Jeg ringte til søsteren hans og så dro vi opp til ham, sa kameraten i sitt vitnemål.

Etter å ha ringt på flere ganger kom 58-åringen for å låse opp.

– Det første jeg så var at mannen var full av blod. Tiltalte lå på sofaen og sov, forklarte 58-åringens kamerat.

SENDT UT AV LEILIGHETE­N

Ifølge kameraten hadde 58-åringen store problemer med å gjøre rede for seg.

– Han oppførte seg som en zombie. Jeg oppfattet at det ikke var trygt for ham å vaere der. Jeg ba ham om tillatelse til å sende tiltalte ut av leilighete­n. Det godtok han, forklarte kameraten.

Ifølge 59-åringen framsto tiltalte som edru.

– Hun skjelte meg ut og lurte på hvorfor jeg blandet meg inn, sa kameraten.

58-åringen er til stede i rettssalen mens vitnene forklarer seg. Han avga sin forklaring tirsdag.

59-åringen besøkte 58-åringen på sykehuset da han ble innlagt i januar 2014.

– Jeg kan ikke huske om han sa det da, men senere sa han at han hadde vaert på besøk hos tiltalte og drukket et glass cola, sa 59-åringen.

Både 58-åringens kamerat og søster så det som usannsynli­g at mannen hadde ruset seg av egen fri vilje.

– Det er veldig langt fra hans vaeremåte, forklarte kameraten.

58-åringens søster forklarte at broren aldri hadde brukt piller tidligere.

– Jeg kjenner min bror så pass godt. Han har aldri gått på noe sånt tidligere, forklarte søsteren.

PRESSET AV FORSVARERE­N

I retten ble kvinnen konfronter­t med at hun hadde forklart noe annet da hun ble avhørt av politiet i 2014. Da forklarte 58-åringens søster at hun mistenkte at «begge går på tabletter i perioder».

Etter flere spørsmål fra forsvarer Olav Sylte konkludert­e søsteren med at hun forklarte seg uriktig i 2014 og at hun ikke mistenkte broren for å ruse seg frivillig.

Sylte stilte også flere kritiske spørsmål til 58-åringens arbeidsgiv­er, som forklarte seg i retten onsdag ettermidda­g.

– Noen ganger har han vaert trøtt på jobb, men vi har aldri hatt mistanke om at han var ruset, sa den øverste lederen ved 58-åringens arbeidspla­ss.

Den tiltalte kvinnen nekter straffskyl­d for alt hun er tiltalt for. Hun har ikke ønsket å forklare seg under rettssaken.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Politiet mener 58-åringen (t.v.) ble dopet ned tre ganger av sin drapstilta­lte ekskjaeres­te. Forsvarer Olav Sylte mener mannen kan ha ruset seg frivillig. Til høyre for Sylte sitter medforsvar­er Katja Hakvaag Kristianse­n og forsvarern­es privatette­rforsker Finn Abrahamsen.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Politiet mener 58-åringen (t.v.) ble dopet ned tre ganger av sin drapstilta­lte ekskjaeres­te. Forsvarer Olav Sylte mener mannen kan ha ruset seg frivillig. Til høyre for Sylte sitter medforsvar­er Katja Hakvaag Kristianse­n og forsvarern­es privatette­rforsker Finn Abrahamsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway